Tehetségprogram

2024.07.25. 15:30

Szavazatával segítheti Zemán Zóra Zoé eredményes felkészülését

Dombóváron kezdett úszni, atletizálni, Kaposváron vívni. Ma már a Budapest Honvéd igazolt öttusázója Zemán Zóra Zoé, aki korosztályos válogatottként bekerült a Szentkirályi Tehetségprogramba is.

Révészné Hanol Erzsébet

A dombóvári kötődésű, öttusázó Zemán Zóra Zoé is bekerült a Szentkirályi Tehetségprogram döntősei közé, amely fiatal sport talentumok számára nyújt támogatást. Az, hogy ki lesz a győztes a három jelölt közül, online szavazáson dől el. Az első helyezett kétmillió, a második egymillió, míg a harmadik ötszázezer forintos hozzájárulásban részesül.

Zemán Zóra Zoé a Szentkirályi Tehetségprogram egyik döntőse
Zemán Zóra Zoé a Szentkirályi Tehetségprogram egyik döntőse
Forrás:  Facebook

Zemán Zóra Zoé jelenleg a Budapesti Honvéd sportolója. Ötévesen a Dombóvári Sportiskola Egyesületben kezdett úszni, aztán a két- és három tusázni. Ezzel párhuzamosan a Dombóvári Vasutas Atlétikai Sportegyesületben atletizált, Fazekas Gáspár edző irányításával. Mindemellett a szülei Kaposvárra hordták vívásra Mató Gyula paralimpikon edzőhöz. 

Tizennégy éves volt, amikor Kovács Tamás, a Budapesti Honvéd Sportegyesület öttusa szakosztály-vezetője megkereste a szüleit, hogy ismerje meg a szakosztály munkáját, így lett 2021-től az egyesület U19-es korosztályos igazolt öttusázója. Az ott végzett munkája eredményes, minden évben a válogatott kerettagként indulhat a világversenyeken, amelyekről rendre éremmel tér haza.

Zemán Zóra Zoé tavaly az ifjúsági Európa-bajnokságon egyéniben a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg a váltó tagjaként és csapatban kontinensbajnoki címet szerzett. Erre az évre nem lehet más a célja, mint, hogy megismételje ezeket az eredményeket vagy még inkább javítani azokon. Emellett két korosztályban, U19-ben és juniorban is válogatott kerettag szeretne lenni.

A programban nyújtott anyagi támogatás révén szeretne egy laser fegyvert vásárolni, mert az, amit jelenleg használ, még a szülei vették a pályája elején, és a markolata a sok évi edzésmunka és verseny alatt már elhasználódott, illetve az úszáshoz egy jó minőségű úszóruhára van szüksége.

Szavazni a www.szentkiralyi.hu/tehetsegek oldalon lehet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!