Válogatott

2024.08.27. 13:19

A fiatal Vas Gábor bekerült Marco Rossi keretébe!

A Paksi FC 20 éves védője először került be a magyar labdarúgó-válogatott felnőtt keretébe. Vas Gábor szeptember 7-én a Németország elleni idegenbeli Nemzetek Ligája-mérkőzésen debütálhat a nemzeti csapatban.

Berg Sándor

„Vas és Gergényi (Bence, az Újpest FC játékosa – A szerk.)is rendszeresen játszanak klubcsapataikban, és hosszú ideje figyeljük már őket, így most, amikor több védőnket sem tudtuk meghívni meccshiány miatt, szinte magától értetődő volt, hogy lehetőséget kapjanak” – fogalmazott a Paksi FC saját nevelésű védőjének behívására Marco Rossi szövetségi kapitány az MLSZ honlapján.

Vas Gábor (zöldben) először kapott meghívót a felnőtt válogatottba
Vas Gábor (zöldben) először kapott meghívót a felnőtt válogatottba
Fotó: Török Attila

Vas Gábor 2020 szeptemberében, a Ferencváros vendégeként mutatkozott be az NB I-ben, mára pedig meghatározó játékosa lett az atomvárosiaknak. A magyar élvonalban már 55 mérkőzésen lépett pályára, az idei szezonban pedig három bajnoki mellett egy Európa-liga- és négy Konferencialiga-mérkőzésen szerepelt.

„Ha a kupagyőzelemre azt mondtam, fel sem tudom fogni, ezt még talán annyira sem. Nagyon boldog vagyok, még nem fogtam fel, mit is jelent, talán, majd ha bemegyek a Telki edzőközpontba, és szembesülök mindennel. Szeretnék jó teljesítményt nyújtani, és mérkőzéseken is bemutatkozni” – nyilatkozta klubjának Vas Gábor.

A 20 esztendős tolnai fiatal mellett újoncnak számít még a magyar válogatott keretében Nikitscher Tamás és Yaakobishvili Antal, de ismét meghívót kapott ifjabb Dárdai Pál és Tóth Balázs is. A Fehérvár kapusa az al-Fateh csapatához igazolt Szappanos Péter helyét vette át. A korábbi paksi hálóőrről Marco Rossi elmondta, „épp a napokban szerződött Szaúd-Arábiába, így értelmetlen lett volna most őt hazahívni.”

A keretben nincsen ott a paksi nevelésű Fiola Attila, aki fehérvári szerződésének lejárta után hétfőn igazolt az Újpesthez. Ott van viszont az atomvárosiak mezében NB I-es gólkirályi címet szerző Ádám Martin (Asztérasz Tripolisz) és Varga Barnabás (Ferencváros).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!