Kosárlabda

3 órája

Jön az első rangadó, az Alba Fehérvárt fogadja az Atomerőmű SE

Nem kellett sokat várni az idény első rangadójára, péntek este az Alba Fehérvárral csap össze az Atomerőmű SE a férfi NB I.-ben.

Teol.hu

Fotó: MKOSZ

Aki követi a sportág történéseit, az tudja, hogy milyen komoly múltja van ennek a párharcnak, amelyhez csupán a Szolnoki Olajbányász elleni összecsapások érhetnek fel. Érthető, hogy nagyon készülnek a paksi fiúk az összecsapásra, s talán nem kell mondani, hogy milyen sokat jelentene Kosztasz Flevara­kisz csapatának, ha sikerülne legyőzniük a fehérváriakat.

Mindkét csapat meggyőző sikerrel indította a szezont: a paksiak egy hete az Endo Plus Service Honvéd otthonában nyertek 91–60-ra, az Alba pedig a nemzetközi kupaelfoglaltsága miatt most kedden győzte le 114–86-ra az Egis Körmendet.

Ez előny is lehet, hiszen lendületből jöhetnek Paksra a fehérváriak, ugyanakkor hátrányt is jelenthet, hiszen bő egy hét alatt három kemény tétmeccset is vívtak a fehérváriak, akik a szlovák Prievidzával játszottak az Európa-kupa selejtezőjében, és az idegenbeli 102–85-ös vereséget követően saját csarnokukban 104–84-re győztek, kiejtve ezzel a riválist. 

A paksiak szerda este jelentették be, hogy a Honvéd otthonában súlyosan megsérült Kahlil Dukes helyére leigazolták a korábban Sopronban játszó, így Kosztasz Flevarakisz által jól ismert Yasiin Josephet, aki az Alba ellen már ott lehet a pályán a paksi együttesben. 

Férfi NB I., a 2. fordulóban.
Atomerőmű SE–Alba Fehérvár. 
Paks, Gesztenyés út, péntek, 18 óra. 
Vezeti: Praksch Péter Árpád, Nagy Viktor, Frányó Péter. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában