Kosárlabda

3 órája

Az Atomerőmű SE Debrecenben visszatérne a győzelem útjára

Hétközi meccset játszik a Paks, amely csütörtökön 18.30 órától a DEAC otthonában lép pályára a férfi kosárlabda NB I-ben. Az Atomerőmű SE vissza szeretne térni a győztes útra.

Teol.hu

Benke Szilárd gyorsan alapember lett a paksi együttesben

Fotó: MKOSZ

Négy győzelem után először kapott ki a szezonban az Atomerőmű SE, amely a bajnoki címvédő és listavezető Falco Vulcano Energia KC Szombathely otthonában maradt alul egy olyan kiélezett meccsen, amelyet teljes kerettel akár meg is nyerhetett volna. A vasi sztárcsapat ellen azonban hiányzott (és tényleg nagyon hiányzott) a piros-kékektől Eric Lockett és Yasiin Joseph, így jelentősen leszűkültek Kosztasz Flevarakisz rotációs lehetőségei, amit a görög szakember szóvá is tett. 

Kosztasz Flevarakisz, az Atomerőmű SE edzője időkérés közben
Kosztasz Flevarakisz, az Atomerőmű SE edzője időkérés közben
Fotó: MKOSZ

– A szombathelyi meccsen nagyon hiányzott két légiósunk, akik fontos részei a rotációnak – fogalmazott Kosztasz Flevarakisz. – Ennek ellenére volt sanszunk a győzelemre, de nem jött össze. A küzdés miatt sajnálom, hogy nem sikerült győzni, mert a fiúk megérdemelték volna, de így is büszke vagyok rájuk. Dolgozunk tovább keményen, hiszen csütörtökön a debreceniek otthonában sem vár ránk könnyebb feladat – zárta.

Az említett két légiós már jobban van, s vissza is térhet a paksi csapatba, amelyik így újfent teljes „fegyverzettel” mehet bele a csatába. 

A DEAC egy 80–79-es soproni vereséggel kezdte a szezont, de aztán legyőzte hazai pályán a Bp. Honvédot (84–66) és a PVSK-Veoliát (75–68), legutóbb pedig idegenben verte meg 85–80-ra a Körmendet, azaz nem ígérkezik ez egy könnyű meccsnek.

Benke Szilárd szerint ilyen meccsek várnak az Atomerőmű SE -re

– Jól küzdöttünk és szépen is játszottunk Szombathelyen, annak ellenére is, hogy felforgatott kerettel léptünk pályára. Fáj a vereség, mert másképp is alakulhatott volna, de tanultunk belőle, és remélem, hogy a DEAC otthonában hasonló teljesítménnyel már a győzelmet is kivívjuk. Hosszú a szezon, és sok-sok ilyen meccs vár még ránk – fogalmazott az éppen a Falcótól érkezett Benke Szilárd, aki 19,2-es pontátlagával a kilencedik a hazai rangsorban.

A listát 23,5-ös átlaggal éppen a debreceni Djordje Drenovac vezeti – rá különösen oda kell figyelni. Ha őt sikerül „kivonni a forgalomból”, az már fél siker lehet az Atomerőmű SE számára. 

Férfi NB I, a 6. fordulóban. 
DEAC–Atomerőmű SE. 
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok. 
Csütörtök, 18.30 óra. Vezeti: Földházi Tamás Péter, Dr. Mészáros Balázs, Horváth Csongor Béla. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában