Labdarúgás

2 órája

Buzás Attila: „Felbillent a pálya, akkora fölényben futballoztunk!”

Egy kör lement, most jön a második a vármegyei I. osztályú focibajnokságban. A rangadót a Kakasd SE és a Bátaszék SE vívja, Buzás Attila, a vendégek edzője szerint a nyitó meccsen felbillent a pálya.

Rónai Gábor

Lizák Péter (kékben) sokat tehet azért, hogy a bátaszékieké legyen mind a három bajnoki pont

Fotó: Kiss Albert

Négyszer játszanak egymással a csapatok a vármegyei I. osztályú focibajnokság 2024/2025-ös szezonjában. Egyszer már mindenki találkozott mindenkivel, így nagyjából kialakultak már az erőviszonyok, a mostani hétvégén már a visszavágók jönnek. Két párban a eddigiek alapján egyértelműnek tűnik a végkifejlet, a Bölcske jóval esélyesebb a Tevelnél és a Dombóvár is favorit a Bonyhád-Börzsönnyel szemben. Mindkét meccsen meglepetés lenne, ha az esélytelenebbnek tartott gárda győzne, főképp úgy, hogy a Bölcske a rajton 3–0-ra nyert Tevelen, míg a Dombóvár 6–0-ra verte a történelmi szezont futó – a vármegyei élvonalban először játszanak a völgységiek – börzsönyieket. 

Ugyanakkor nem könnyű megtippelni a Kakasd SE és a Bátaszék SE összecsapásának végeredményét. A rajton 0–0-ra végeztek a felek egy olyan találkozón, amelyet a bátaszékiek irányítottak, de a kakasdiaknak is megvoltak a lehetőségeik ahhoz, hogy megszerezzék a három pontot. Mindkét gárda három győzelmet számlál, a kakasdiak egyszer, a bátaszékiek kétszer kaptak ki. Jobb formában előbbiek vannak, az utolsó négy mérkőzésükön tíz pontot szereztek és idegenben legyőzték például a Bölcskét (3–1-re). A bátaszékiek kikaptak a Bölcskétől (1–2) és a Dombóvártól (1–3), igaz mindkettőtől saját pályájukon, idegenben viszont veretlenek, a múlt héten Börzsönyben gurítottak egy ötöst.

„Egy kör lement a bajnokságból, nagyjából látjuk már az erőviszonyokat – mondta Buzás Attila, a bátaszékiek edzője. – Minden meccsen megvoltak a győzelmi esélyeink, a két vesztes összecsapásunk fordulópontokból nem jöttünk ki jól, az ellenfeleink kihasználták a hibáinkat. Látjuk, hogy mit kell kijavítani, mit kell másképp csinálni, remélem, hogy tanultunk ezekből és a második körben eredményesebbek leszünk. Mind a két vereségünkért vissza akarunk vágni” – húzta alá a szakember. 

„A kakasdiak elleni hazai találkozónkon felbillent a pálya, akkora fölényben futballoztunk. Sajnos ez eredményességben nem mutatkozott meg, nem tudtuk bebizonyítani, hogy mi vagyunk a jobb csapat. A kakasdiak kapusa kiválóan védett, nem túlzás, hogy neki köszönhetően vittek el egy pontot a vendégek. Most mi leszünk a vendégek, de ismerjük az erényeiket, és a gyenge pontjaikat is, mindenképpen szeretnénk nyerni. Eddig úgy alakult, hogy a csodálatos új pályánkon nem tudtunk győzni, amin mindenképpen át kell lendülnünk. Idegenben viszont mind a három találkozónkat megnyertük, s remélem, hogy ez a sorozat a mostani hétvégén is folytatódik majd” – tette hozzá Buzás. 

Buzás Attila elárulta, hogy Héhn Olivér súlyosan megsérült, meg kell operálni, így ő hosszú időre kiesett a játékból. A múlt héten betegség miatt hiányzó Deli Dániel ugyanakkor meggyógyult, már edzett is a csapattal. A többiekre egytől egyig számíthat a szakember.

Tolna Vármegyei I. osztály, a 8. fordulóban
Október 12., szombat: Bölcskei SE–Tevel Medosz SE 15 óra, Bonyhád-Börzsöny SE–Dombóvár FC 15 óra. Október 13., vasárnap: Kakasd SE–Bátaszék SE 15 óra. A dunaföldvári Holler UNFC csapata a hétvégi fordulóban szabadnapos lesz. 

Vármegyei I. osztály, az állás
    1.   Dombóvár     6    6    0    0    21–3    18
    2.    Bölcske    6    4    0    2    11–6    12
    3.   Kakasd    6    3    2    1    14–6    11
    4.   Bátaszék    6    3    1    2    20–8    10
    5.   B.-Börzsöny    6    2    0    4    7–21    6
    6.   Tevel    6    1    0    5    7–25    3
    7.   Holler UNFC    6    0    1    5    6–17    1

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában