Atlétika

2 órája

Nagyobb riválisai ellen fut Kaposváron a szedresiek országos csúcstartója

A dombóvári születésű Vindics-Tóth Lili Anna és a szedresi Szemerei Levente is rajthoz áll a Kaposvár Város Országos Mezei futó Versenyen.

Berg Sándor

Nyolc korosztályban több, mint kétszázan állnak rajthoz szombaton a Kaposvár Város Országos Mezeifutó Versenyen. A vármegyei klubok közül a Tamási TAM-BAU AC-t három, a DOVASE-t tizenhárom, a Szekszárdi Sportközpontot pedig tizenkilenc sportolót indít a megmérettetésen. A vármegyeszékhely klubját képviseli majd Szemerei Levente a felnőtt férfifutamban, a 8000 méteres távon legnagyobb riválisaival futhat együtt, számolt be róla honlapján a Magyar Atlétikai Szövetség.

mezei futó verseny
Szemerei Levente (középen) két nagy riválisával is összemérheti erejét az országos mezei futó versenyen Kaposváron

A maratoni országos csúcsot szeptemberben megdöntő szedresi atléta Szögi Istvánnal és Palkovits Istvánnal, a jelenkor másik két kiválóságával csaphat majd össze a somogyi vármegyeszékhelyen. Mindhárman korszakos időeredményt értek el saját távjukon ebben az évben, a korábbi években mindig látványos versenyt hozott a presztízscsatájuk. A versenybe szeretne beleszólni a pécsiek magyar bajnoka, Lomb Ádám, aki az utóbbi időben egyre javuló formát mutat.

A nők öt kilométeres távján rajthoz áll a Budapest Honvéd kiválósága, Vindics-Tóth Lili Anna is. A dombóvári születésű atléta nemrég még a spanyolországi Zornotzában versenyzett aranykategóriás mezei futó viadalon (31:34 perces idővel a negyedik helyen ért célba 8700 méteren), de a szervezők nagy örömére itthon is megméreti magát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában