Mellébeszélés

2024.05.10. 10:55

Szentkirályi: ha vizsgáznia kellene, Karácsony elégtelen bizonyítványt kapna városvezetésből

Szerinte csakis dumából és mellébeszélésből kapna jeles osztályzatot.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a DK-MSZP-Párbeszéd közös kampányrendezvényén a salgótarjáni Fő téren 2024. május 6-án

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Ha Karácsony Gergelynek le kellene érettségiznie városvezetésből, akkor elégtelen bizonyítványt kapna, csakis dumából és mellébeszélésből kapna jeles osztályzatot – mondta a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje az Origónak adott interjújában.

Szentkirályi Alexandra közölte: többre tartja a cselekvést, mint az üres ígéreteket, és úgy gondolja, hogy veszekedésből még soha nem épült semmi.

Nagytakarítással kezdene a Városházán, és kirakná Gyurcsány embereit. Arról is beszélt, miért jár Karácsonynak életműdíj.

Leszögezte: 

a célja az, hogy rendet tegyen, felszámolja a hatalmas dugókat és koszt, és megoldja a hajléktalankérdést – ehhez kéri a budapestiek támogatását.

Szentkirályi Alexandra szerint Gyurcsány Ferencnek van főpolgármestere és nem a budapestieknek. Szerinte a Városházán összeállt a harmadik Gyurcsány-kormány, és nem lepődne meg, ha kiderülne, hogy Gyurcsány takarítónője és fodrásza is kapott volna egy-egy sportállást.

A főpolgármester-jelölt elmondta: azt gondolnánk, hogy a főpolgármester legalább a kampányban úgy csinál, mintha a budapestiekért dolgozna. Ehelyett kirándul és kampányol Gyurcsányékkal, a napokban épp Salgótarjánban és Tatabányán.

Kezdem azt hinni, hogy a beígért pesti fonódó helyett fonódtak így össze

– mondta.

A politikus közölte, hogy 

a fővárosiaknak azt érdemes számításba venniük, hogy ki az, aki képes elvégezni a munkát, aki dolgozni akar. Karácsony Gergely nem ilyen ember.

„Szerintem ha le kell csavarni egy befőttesüveg tetejét, akkor is inkább szól a feleségének” – tette hozzá Szentkirályi Alexandra.

Szerinte az számít, hogy ki milyen hozzáállással fog neki dolgoknak, és akar-e dolgozni. „Látjuk, hogy a főpolgármester férfi létére kislányokat megszégyenítő módon tud nyafogni” – fejtette ki.

„Ha siránkozásért járna az elismerés, ő már életműdíjas lenne” – zárta gondolatait a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje.

Lebuktatta a főpolgármestert az elemző

Tavaly Budapest bevételei harmadával nőttek – hangsúlyozta Szalai Piroska munkaerőpiaci szakértő, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem gazdasági és versenyképességi kutatóintézetének munkatársa a közösségi oldalán. Mint jelezte, az április 24-i Fővárosi Közgyűlés elfogadta a Fővárosi Önkormányzat beszámolóját a 2023. évi költségvetésről, amiből már tényként láthatjuk a város anyagi helyzetét: a tavalyi teljes költségvetési bevétel 389 milliárd forint volt, 98 milliárd forinttal, azaz harmadával (33,7 százalékkal) nőtt a 2022. évihez viszonyítva – írja a Magyar Nemzet.

Ebből a közhatalmi, azaz az adóbevételek 269,5 milliárd forintot tettek ki, 36 százalékkal, 71 milliárd forinttal emelkedtek. Ezen belül a sokat emlegetett iparűzésiadó-bevétel 265 milliárd forint volt, hetvenmilliárd forinttal, szintén 36 százalékkal magasabb, mint előző évben. Ha az iparűzési adó és az államtól kapott működési támogatás összegéből kivonjuk a szolidaritási adót, akkor éppen 269 milliárd forint egyenleget kapunk, ami szintén hetvenmilliárd forinttal (35 százalékkal) nagyobb, mint 2022-ben volt ugyanez az egyenleg – hangsúlyozta Szalai Piroska.

Az elemző felteszi a kínzó kérdést: hogyan lehet, hogy egy ilyen bevételnövekedés mellett sincs pénze az önkormányzatnak semmire?

A teljes cikk ITT olvasható.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában