SÉTA

2012.05.23. 13:39

Elképzeltétek már milyen lenne az ideális világ?

Irodalom órán egy témazáró dolgozatban feltették nekünk a kérdést, hogy szerintünk milyen lenne az ideális világkép.

Héjas Tímea Gerda, Gyönk, TLG, 9.C.

Szerintem manapság az emberek sokat foglalkoznak az életükkel, és azzal, hogy milyen lenne a tökéletes világ. Én úgy gondolom, hogy abban a család szerepének sokkal nagyobb részt kell betöltenie. A konfliktusokat nem üvöltözéssel, verekedéssel, netán háborúval kellene megoldani, hanem sokkal inkább le kellene ülni egymással, és nyugodtan megbeszélni. Ez nem azt jelenti, hogy mindenben teljes mértékig egyet kell érteni, inkább megosztani egymással a nézeteinket, problémáinkat.

Ahhoz pedig, hogy meg tudjuk hallgatni a másikat, nem szabad énközpontúan gondolkodni. Észre lehetne venni, hogy a járdán próbál átkelni egy idős, beteg ember nagy szatyrokkal, és akkor nem fancsali pofával, nagy ívben kikerülve elmenni mellette, hanem esetleg megpróbálni segíteni neki.

De én azt gondolom, hogy ez az egész egy utópia, mert a bűnös és önző ember nem képes önmagát megváltoztatni. Ebből kiutat jelenthetne a vallás, de hogy ki, melyikben találja meg a hitét, azt döntse el mindenki maga.
 

Héjas Tímea Gerda, Gyönk, TLG, 9.C. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!