SÉTA

2012.07.04. 13:49

Az odafigyelés és a precizitás a munkája kulcsa

A SÉTA tábor első napján a Paksi Atomerőműbe látogattunk el, ahol sajtótájékoztatón tehettük fel kérdéseinket az ország legnagyobb energiabiztosító cégének dolgozóihoz.

Dicsérdi Ádám, Paks, ESZI, 10. B.

Riportalanyom Németh Enikő volt, aki a paksi atomerőmű vegyészeti osztályán dolgozik, hasonlóképpen mint a férje és a szülei. Tanulmányai során célirányosan erre készült, szülei mellett a nyári gyakorlatok segítették célja elérésében.

A fiatal vegyészmérnök nő azt mondta, a változatosság és a széleskörűség jellemzi a munkáját, amit nagyon szeret. Megtudtuk azt is, hogy az odafigyelés nélkülözhetetlen a szakmájában, hiszen több veszélyes anyaggal is dolgoznak. A megfelelő biztonsági előírások betartása mellett azonban nem történhet baj.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Németh Enikő
[/caption]
Nem volt gondja a beilleszkedéssel, elmondása szerint itt mindenki egy „nagy család” tagja lesz, ahol a tapasztaltabb munkások nyújtanak segítő kezet pályakezdő kollégáiknak. Munkáival nemcsak a szinten tartásra törekszik, próbálja emelni a színvonalat.

A Japánban történt atomkatasztrófa óta elkerülhetetlenné vált a kérdés, nem félnek-e egy hasonló bekövetkezésétől hazánkban. Az atomerőmű munkatársai azonban egyöntetűen biztosítottak minket arról, felkészültek minden lehetséges (sőt, lehetetlennek tartott) esetre is.

A három műszakban dolgozó vegyészmérnök munkája mellett családjára is elegendő időt tud fordítani, így legnagyobb örömére megtalálta az arany középutat.

Dicsérdi Ádám, Paks, ESZI, 10. B. Németh Enikő -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!