esélylatolgatás

2018.07.03. 09:34

De Bruyne mindenkit megverne

"Nyerni akarunk Brazília ellen, különben semmi értelme annak, hogy negyeddöntősök vagyunk" -jelentette ki a belgák középpályása.

Belgium's midfielder Kevin De Bruyne reacts during the Russia 2018 World Cup round of 16 football match between Belgium and Japan at the Rostov Arena in Rostov-On-Don on July 2, 2018. / AFP PHOTO / Jewel SAMAD / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS

Már a brazilok elleni slágermérkőzésről beszélt Kevin de Bruyne, miután a belgák hétfőn kétgólos hátrányból fordítva, 3-2-re legyőzték Japánt az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében.

„Egyértelműen a brazilok a favoritok, de ha meg akarjuk nyerni a tornát, akkor mindenkit meg kell vernünk”

- szögezte le a Manchester City középpályása. „A japánok ellen nem akartunk veszíteni és hazarepülni, és ez a következő mérkőzésre is érvényes. Nyerni akarunk Brazília ellen, különben semmi értelme annak, hogy negyeddöntősök vagyunk” – tette hozzá.

De Bruyne ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy a dél-amerikai gárda nemcsak Neymarból áll. „Természetesen mindenki őt figyeli, de én sok brazillal játszom egy klubban, és tudom, hogy mennyire jók” – jelentette ki.

Roberto Martinez szövetségi kapitány közölte, kisgyermekként ilyen meccsekről álmodik az ember:

„Brazília ellen a világbajnokságon, mindenki erre vágyik. Az első perctől kezdve élvezni fogjuk”

- tette hozzá, majd rátért a japánok elleni bravúrra: „Ennél büszkébb nem is lehetnék a csapatomra. Nagyon kevesen tudnak 0-2-ről fordítani, ez a szenvedély és az elszántság jele” – vélekedett a 44 éves spanyol tréner.

Vincent Kompany kiemelte, hogy két cserejátékosuk, Marouane Fellaini és Nacer Chadli szerezte a második és harmadik gólt. „Ez volt a különbség a két válogatott között. Olyan játékosok ülnek a kispadon, akik képesek meccseket eldönteni.

Nagyon nehéz helyzetben is megőriztük a nyugalmunkat, és megmutattuk a mentális erőnket” – vélekedett a hátvéd.

A 22 mérkőzés óta veretlen belgák pénteken 20 órakor találkoznak Brazíliával a kazanyi negyeddöntőben.

Borítókép: JEWEL SAMAD / AFP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!