Teol.hu videó

2024.03.26. 14:33

Gyilkosság Tamásiban: évek óta tervezhette a férfi, hogy megöli a volt feleségét (videóval)

Számítani lehetett arra, hogy a férj előbb-utóbb ismét ártani próbál majd a most meggyilkolt Máriának – ezt mondták portálunknak annak a környéknek a lakói, ahol kedden a brutális gyilkosság történt. Egy férfi késsel támadt rá, majd megölte a korábbi feleségét Tamásiban. Úgy tudjuk, a gyanúsított már korábban bosszút esküdött, mert az asszony börtönbe juttatta őt betegesen agresszív viselkedése miatt.

Bencze Péter

Régóta készülhetett a gyilkosságra K. Gábor, mielőtt megölte a feleségét (Fotó: Bencze Péter)

Könnyeit törölgeti az arcáról egy idős szomszédasszony, amikor a tamási Szent István utcába érkezünk. Itt történt a kegyetlen késes támadás kedden reggel. A szomszéd azt meséli, kisgyermek kora óta ismerte a meggyilkolt Máriát, a férjét és a gyerekeiket is. Újra és újra elcsukló hangon azt ismételgeti, képtelen felfogni, hogy K. Gábor megölte a feleségét.

Amint arról korábban beszámoltunk, az áldozat fia hívta még reggel a rendőrséget, mert a tőlük különélő apja megkéselte az anyját. A rendőrök hiába indultak azonnal, már nem tudtak segíteni az asszonynak. 

A 49 éves támadót viszont elfogták és előállították, a kihallgatása még délután is tartott.

Volt, hogy székhez kötözte, és megásta a sírját

A helyiek számára nem ismeretlen a most elfogott K. Gábor. Azt mondták, mindenki tudott arról, hogy rendszeresen ütötte-vágta a feleségét, sőt, volt olyan eset is, amikor a saját fiukkal egy székhez kötözték a nőt, majd megásták a kertben a sírját. Arról az esetről egyébként 2020-ban a rendőrség is beszámolt. Az ügy miatt a férfi akkor börtönbe került, mivel az asszony ellene vallott a bíróságon. Egy nekünk nyilatkozó környékbeli arról számolt be, hogy K. Gábor ezen ügy ítélethirdetésekor bosszút esküdött a tárgyalóteremben, amit most kegyetlen tettével váltott be.

Beteges férfinak ismerték a gyilkost

Egy másik környékbeli azt mondta portálunknak, évek óta ismerte a támadót, s mindig is tartott tőle, mert hallott a férfi viselt dolgairól. Emellett szerinte K. Gábor másokkal is különösen viselkedett: gyakran volt indulatos, és alapvetően különc embernek ismerték őt. 

Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt nyilatkozta portálunknak, most emberölés miatt indítottak nyomozást.

Úgy tudjuk, hogy ennél sokkal súlyosabb minősítők miatt is felelnie kell majd a gyilkosnak. Ha például beigazolódik, hogy bosszút esküdött korábban, és előre felkészült exfelesége megölésére, akkor a bíró akár életfogytiglani börtönbüntetést is kiszabhat rá.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában