Kosárlabda

2024.04.26. 10:25

„Védekezésben és támadásban sem játszottunk csapatként” – Djokics Zseljko

A kulcsjátékosok halványabb teljesítménye és a csapatjáték hiánya vezetett Djokics Zseljko szerint a Tarr KSC Szekszárd 89–70-es vereségéhez a Serco UNI Győr elleni mindent eldöntő harmadik mérkőzésén a bajnoki elődöntőben.

Teol.hu

„Gratulálunk a Győrnek a döntőbe jutáshoz, ezt az emberfeletti terhelést, hogy hat nap alatt három meccset játszottunk, ők bírták jobban, több volt bennük a frissesség – kezdte értékelését a szekszárdiak vezetőedzője. – Az első másfél negyedben jól játszottunk, az elsőben extrán védekeztünk, csupán tizenkét pontot kaptunk, de ami utána történt, azt jobb minél előbb elfelejteni. Védekezésben és támadásban sem játszottunk csapatként, ahogy a kulcsjátékosaink nem nyújtottak jó teljesítményt. Kár, hogy ezt nem tudtuk csapatjátékkal kompenzálni” – fogalmazott Djokics Zseljko, kiemelve, hogy az mindenképpen pozitív, hogy három meccs játszhattunk a döntőért, ebből sokat profitálhatunk a későbbiekben.

Djokics Zseljko az első másfél negyeddel volt elégedett
Forrás: kisalföld.hu

A keddi, szekszárdi találkozón extrát nyújtó Kathryn Westbeld (3/13) és Jacinta Monroe (1/8) sem hozta azt a teljesítményt, ami a kiélezett végjátékhoz kellett volna.

„Jól kezdtük a meccset, úgy, ahogyan elterveztük, de aztán a hibáinkkal ritmusba tudtuk hozni a győrieket, akik a harmadik negyedre is jobban jöttek ki, jól dobtak, lepattanózásban is felülmúltak bennünket. Ezt a mostanit hátra kell hagyni, most már a bronzérem megszerzésére kell koncentrálni” – fogalmazott a 89–70-es vereségre végződő találkozón nyolc pontot és 4 gólpasszt jegyző Mányoky Réka.

A Tarr KSC a címvédő Sopron Baskettel mérkőzik meg az egyik fél második győzelméig tartó bronzcsatában. A párharc első találkozóját május 1-jén, szerdán rendezik Szekszárdon, másodikra három nappal később kerül sor a hűség városában. Ha szükséges, a csapatok május 8-án ismét összefeszülnek a tolna vármegyeszékhelyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!