2019.04.02. 21:17
Hol van a helye a hűtőszekrényben?
A megfelelő polcon tárolt élelmiszer sokáig friss marad.
Forrás: Shutterstock
Kevesen tudják, hogy nem mindegy, a fridzsiderben hol tárolja a különböző alapanyagokat – írja a Vasárnap Reggel legfrissebb száma. A megfelelő polcon tárolt élelmiszer sokáig friss marad. Kérdés, hogy mi hova kerüljön. Segítünk!
Középre
A kb. 5 fokos hőmérséklet ideális a tejtermékek – joghurt, túró, tejföl és tejszín – tárolására. A friss halnak is itt a helye! A még bontatlan friss tej ezen a polcon tovább eláll, mint az ajtóban állítva.
Az ajtó
A felső részén van a legmelegebb, kb. 9 fok, oda kerülhet a tojás, a vaj, a margarin. A savanyúság, a pesto és az olajbogyó is ezen a hőfokon érzi jól magát. Az ajtó alsó felén, kb. 7 fokon tárolhatja az italokat, a kibontott tejesdobozt, ketchupot, mustárt és szószokat.
Felülre
A főtt ételnek, sajtnak, lekvárnak és tortának elegendő a kb. 8 fok, ezért ezeket felül tárolja! A sajtot ne légmentesen zárható dobozba tegye, mert megpenészedhet.
Az alsó polc
Ez a fridzsider leghidegebb része, itt kb. 3 fok van. Tökéletes klíma a húsoknak és a felvágottaknak. Ha mindent jól becsomagol, akkor nem száradnak ki a húsfélék!
Legalul
A zöldségrekeszben 9 fok van és magas a páratartalom, ezért tovább friss marad bennük a zöld saláta, gyümölcs és zöldség (ám a répa csak a zöldje nélkül, mert az sok nedvességet vesz fel.