NB II

2 órája

Nem tud gólt lőni a Vasas, Pintér Attila egyre nagyobb gondban

A szeptemberben kinevezett új vezetőedző, Pintér Attila irányításával sorozatban a harmadik másodosztályú bajnokiját veszítette el a Vasas. Az angyalföldi együttes ráadásul a korábbi szövetségi kapitánnyal esett ki a Magyar Kupából is. A négy vereséggel kezdő 58 éves szakember a hét elején Nagy Miklós sportigazgatóval tárgyal a folytatásról.

MW

Pintér Attila, a Vasas edzője

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Árvai Károly

A Vasas és a Honvéd egyaránt a harmadik bajnokiját veszítette el zsinórban, mindkét fővárosi klub fájó módon kapott ki. Pintér Attila együttese a 35. perctől kezdve emberelőnyben játszott, a kispesti csapat pedig a félidőben még vezetett – derült ki az Origo oldaláról.

Gond a helyzetkihasználás

Továbbra is nyeretlen a Vasassal Pintér Attila, aki munkába állása óta négy meccset veszített el a gárda vezetőedzőjeként. Pedig vasárnap úgy tűnt, jól alakulnak a dolgok, az NB II-es bajnokság 9. fordulójában a Csákvár vendégeként lejátszott találkozó 14. percében megszerezte a vezetést a fővárosi klub. Ezt követően a házigazda egyenlített, ám a 36. percben egy kiállítás miatt emberhátrányba került. A második játékrész elején a 2–1-es győzelmet érő gólt is megszerezték a csákváriak, tovább nyújtva a Vasas és Pintér Attila negatív szériáját – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

– Nem szeretnék közhelyeket pufogtatni, le kell ülni, és át kell beszélni a dolgokat Nagy Miklós sportigazgatóval, hiszen hiába nyomunk és vannak meg a helyzeteink, ha az ellenfél háromszor sem lő kapura, mégis szerez két gólt, és megnyeri a mérkőzést. Addig, amíg nem használjuk ki a lehetőségeinket, sajnos nem fogunk meccseket nyerni – jelentette ki Pintér Attila. 

A vezetőedző elmondása szerint a hét elején találkozik Nagy Miklóssal – írta meg az Origo

Pintér Attila 2022 tavasza után vállalt újra munkát, amikor elfogadta a Vasas ajánlatát, korábban hat mérkőzés erejéig volt a III. Kerület trénere. Akkor a 2004-ben a Ferencvárossal, 2013-ban a Győrrel NB I-es, 2017-ben pedig a Puskás Akadémiával NB II-es bajnoki címet nyert edző már nem tudta benntartani az áprilisban átvett óbudai csapatot. Ennél rövidebb ideig csak a nemzeti tizenegy szövetségi kapitányaként dolgozott. A Vasas mélyrepülése azért is látványos, mert a csapat az előző idény tavaszi szakaszában versenyben volt a feljutásért, miután erről lemaradt, esélyesként vágott neki a mostani szezonnak is.

Kupakiesés után lejtmenet

Az angyalföldiek az első három fordulóban szerzett hét ponttal jól is kezdték a 2024/2025-ös kiírást, ezt azonban egy hazai 0–1 követte az újonc (és jelenleg utolsó) Tatabánya ellen, a vereség pedig Gera Zoltán vezetőedző állásába került. A következő két bajnokin átmenetileg László András ült a kispadon, vele egy kozármislenyi vereség után az Ajka ellen győzött a Vasas az NB II-ben. Ekkor nevezték ki az új vezetőedzőt a korábbi magyar szövetségi kapitány, Pintér Attila személyében, aki a Nyíregyháza ellen büntetőpárbajban egy Magyar Kupa-kieséssel mutatkozott be Angyalföldön – emlékeztetett az Origo. Azóta három vereség következett a másodosztályban. A Vasas kilenc játéknap után tíz szerzett ponttal a 13. helyen áll a 16 csapatot felvonultató másodosztályban, pillanatnyilag három ponttal előzi meg a már kieső helyen álló Budapest Honvéd együttesét. 

NB II, 9. forduló

Gyirmót FC Győr–Budapest Honvéd FC 3–1 (0–1)

gólszerzők: Hudák (47.), Piscsur (67.), Madarász (85., 11-esből), illetve Farkas (4.)


Aqvital FC Csákvár–Vasas FC 2–1 (1–1)

g: Gazdag (26.), Haragos (52.), illetve Tóth (13.)

piros lap: Karacs (35., Csákvár)
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában