Földrengés

2023.02.23. 17:46

Törökországban mentett életeket a szekszárdi tűzoltó

Visnyei Adorján Zsolt 2014-től tagja a HUNOR Mentőszervezetnek. A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába különlegesszer-kezelő beosztásba 2022. szeptember elsején került, de huszonnégy éve tűzoltó.

Szeri Árpád

A mentőszervezet tagjaként, társaival együtt február 6. és 12. között a földrengés által letarolt Antakya városában a nap 24 órájában, megfeszített munkával 17 túlélőt, köztük 3 gyermeket mentett ki az összedőlt épületek romjai alól. Közben életveszélyes, omlással fenyegető helyszíneken ásott, ha kellett kézzel is.

Visnyei Adorjánnal (j) beszélgetett Szeri Árpád szerkesztő. Fotó: TEOL.hu

A teol.hu podcast vendégeként törökországi, drámai és felemelő eseményeket egyaránt hozó mindennapjairól beszél. Arra a kérdésre is válaszol, hogy ha most, az újabb földlökések miatt ismét jönne az azonnali behívó, útnak indulna-e, mindent hátrahagyva?

A beszélgetést február 24-én, pénteken délután négy órától hallgathatja meg! A korábbi podcast beszélgetéseinket ezen a linken éri el, illetve ide kattintva találja!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában