Köszöntés

2024.09.02. 08:42

Boldog névnapot kívánunk Dorina, Rebeka nevű olvasóinknak!

Boldog névnapot mindenkinek, aki ma ünnepel!

Teol.hu

Képünk illusztráció: Shutterstock

Szeptember másodikán a Dorinák és a Rebekák ünneplik névnapjukat.

Dorina eredete: a Dorottya névnek csonkított és kicsinyítőképzős formája. Dorina jelentése: A Dorina név éles, gyors, elemző gondolkodású személyiség kialakulását támogatja, ugyanakkor a név viselői önbizalomhiánytól és félreértésekből adódó magányosságtól szenvednek. Érzékenységük lehetőséget ad számukra, hogy az élet különféle formában megnyilvánuló szépségeit észleljék, és ez az érzékenység arra is ösztönzi őket, hogy törekedjenek valami módon az emberiség javára válni. Könnyebb számukra írásban megformálni gondolataikat, érzéseiket, mint a beszéd útján. Amikor rácsodálkoznak az élet, és különösen a természet szépségére, az mindig mélyen megérinti őket.

Rebeka eredete: héber eredetű; jelentése: megkötöző, megigéző, megbabonázó; vagy: jól táplált. Rebeka jelentése: A Rebeka héber eredetű bibliai név. Jelentésére vonatkozóan több feltevés ismeretes, legvalószínőbb értelmezés szerint üsző, más megfejtési kísérletek szerint megkötöző, igéző, megbabonázó vagy jól táplált.

Boldog névnapot kívánunk e nevek viselőinek!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában