Kiürült a víztorony

2024.09.16. 13:44

Csőtörés okozta vízhiány Regölyben – Dolgoznak a hiba elhárításán

Regöly lakosai hétfő reggelre ébredve vízhiánnyal szembesültek, miután egy rejtett csőtörés miatt a víztorony teljesen kiürült. A vízmű dolgozói nagy erőkkel keresik a hiba forrását, miközben a lakosok türelmét és együttműködését kérik a probléma megoldása érdekében.

Balogh Éva

Illusztráció: Shutterstock

Regöly szinte teljes területén vízhiány alakult ki egy ismeretlen helyen keletkezett csőtörés következtében. A helyi víztorony teljesen kiürült, a probléma pedig még rejtve maradt, így a vízmű szakemberei jelenleg is keresik a hiba pontos helyét. A lakosságot arra kérik, hogy ha bárki észlel olyan jeleket, amelyek csőtörésre utalhatnak – például talajsüllyedést vagy vízszivárgást –, azt azonnal jelentse az önkormányzatnak, hogy gyorsabban elháríthassák a problémát. 

A Facebookon a helyiek gyorsan reagáltak, és többféle javaslattal is segítették egymást. Egyik helyi lakos a település köztéri kútjára hívta fel a figyelmet, ahol ivóvízhez juthatnak a helyiek. Egy másik helyi lakos pedig felajánlotta, hogy néhány liter vizet szívesen biztosít annak, aki nem tudja megoldani a vízvételt. Kelemen Csaba polgárármester folyamatosan tájékoztatja a lakosságot, ezek szerint a hiba a központban, egy korábbi csőtörés környékén keletkezett, és a javítási munkálatok már folyamatban vannak. Bár a pontos helyszín még nem ismert, a szakemberek dolgoznak a hiba elhárításán. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában