Újratervezés

19 órája

Eldőlt: mégis lejátsszák a Paks Magyar Kupa mérkőzését

Az MLSZ megváltoztatta a Mezőörs KSE–Paksi FC Mol Magyar Kupa mérkőzés végeredményét, a találkozót – október 9-én – mégis rendezik.

Berg Sándor

„A Magyar Labdarúgó Szövetség döntése értelmében az illetékes versenybizottság minden olyan klub (akár hazai, akár idegenbeli mérkőzésre vonatkozó) halasztási kérelmét pozitívan fogja elbírálni, mely valamilyen formában érintett az árvízi védekezésben. A szövetség ezzel is szeretné támogatni e létfontosságú tevékenységet, illetve a döntés eredményeként egyetlen sportszervezet sem szenved hátrányt az időjárási körülmények miatt, az árvíz levonultáig” – adta ki közleményét az MLSZ, ami után megváltoztatta korábban hozott döntését a Mezőörs–Paks Magyar Kupa meccsével kapcsolatban.

Nem marad el a Mezőörs és a Paks Magyar Kupa találkozója
Nem marad el a Mezőörs és a Paks Magyar Kupa találkozója
Forrás: MLSZ 

Mint ismert, a rövid időn belül lezúduló nagy mennyiségű csapadék játékra alkalmatlanná tette a Mezőörs KSE pályáját, emiatt a vármegyei élvonalban szereplő egyesület szerette volna október 9-ére halasztani a Paksi FC elleni találkozóját – amibe a vendégek bele is egyeztek –, ám az MLSZ versenyszervezési osztályának illetékese nem hagyta jóvá ezt az időpontot, így a Győr-Moson-Sopron vármegyei klub visszalépésével 3–0-ás gólkülönbséggel a Magyar Kupa címvédőjének javára igazolták a mérkőzést.

Szőke Barnabás, a mezőörsiek elnöke azonban felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a szövetséghez, ami célba ért, ugyanis eldőlt, hogy mégis lesz kupamérkőzés Mezőörsön – október 9-én, szerdán. A párharc továbbjutója a legjobb 32 között az NB II-es Budapest Honvéddal találkozik majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!