A vádlottak padján

8 órája

Megszólalt doppingügyének tárgyalása után Kenderesi Tamás

A Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) szerdán tartotta első fellebbviteli tárgyalását az aparhanti kötődésű, bonyhádi születésű olimpiai bronzérmes úszó ügyében. Kenderesi Tamás továbbra is harcol igazáért.

Teol.hu

„Nincs döntés egyelőre!” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Kenderesi Tamás ügyvédje a szerdai tárgyalást követően. Egyelőre azért nincs döntés, mert újabb dokumentumokat kért be a felektől a Nemzetközi Sportdöntőbíróság, hogy meghozza jogerős döntését az első fokon elmarasztalt olimpiai bronzérmes úszó, Kenderesi Tamás másfél éve tartó – biológiai útlevelében talált eltéréshez kapcsolódó – doppingvétsége ügyében.

Kenderesi Tamás tovább harcol az igazáért
Kenderesi Tamás tovább harcol az igazáért
Forrás: Kenderesi Tamás/Facebook

A 27 esztendős bonyhádi születésű sportoló a tárgyalás előtt két nappal közösségi oldalán úgy fogalmazott,

Szentül hiszek benne, hogy az a sok áldozat, az iszonyatosan nehéz edzések, az álmaim hajszolása… Az, hogy MINDENT ennek rendeltem alá és ezáltal példakép lehettem másoknak… Ezek egyszerűen NEM VESZHETNEK KÁRBA!!!

Hozzátette, ő volt az a kisgyerek, aki sírt az uszodában, amikor elmaradt az edzés és sírt, ha nem jött össze valami a versenyen.

A tárgyalás után többek között úgy fogalmazott: „továbbra is él a remény, hogy az igazságom győzni fog!”

Másfél éve húzódik Kenderesi Tamás ügye

Az olimpiai bronzérmes, Eb-ezüst- és bronzérmes Kenderesi Tamást 2023 tavaszán gyanúsították meg doppingvétséggel, miután a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) illetékesei a 2017-ben levett mintáit ismét megvizsgálva, illetve biológiai útlevelét tanulmányozva 2022-ben eltérésekre figyeltek fel korábbi hematológiai paramétereihez képest. A történtekről elsőként épp a meggyanúsított sportoló tájékoztatta a nyilvánosságot. Kenderesi Tamás akkor is tagadta a doppingvétség tényét és azóta is konzekvensen kitart a véleménye mellett, írja a Mandiner.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!