Szüreti felvonulás Regölyben

7 órája

Pónifogattal érkeztek a legkisebbek

Szeri Árpád

Közel húsz lovas,  tizenöt fogat és két traktor is színesítette  Regölyben a nemrég tartott szüreti felvonulást. Kiváltképp kedves látványosságot jelentett a pónifogat, melynek egy négy- és egy hatéves kisgyermek volt a bátor utasa. 

Szüreti felvonulás
Népviseletbe öltözött fiatalok és felnőttek foglaltak helyet a fogatokon 
Fotó: Lécser Szabolcs
Szüreti felvonulás
A tizenhat éves Horgos Eszter magabiztosan irányította derék hátasát
Fotó: Lécser Szabolcs
Szüreti felvnulás
A regölyi bíróné, azaz Juhász Jázmin
Fotó: Lécser Szabolcs
Szüreti felvonulás
A legkisebbek pónifogattal érkeztek, Betyár és kis menyasszonya, Franciska
Fotó: Lécser Szabolcs

A Regölyi Lovasport Egyesület és a helyi önkormányzat közös rendezvénye nagy érdeklődés mellett zajlott. A menetre sokan voltak kíváncsiak, nemcsak helyből, hanem a környező településekről is – mondta el lapunknak Lukácsné Koncz Bernadett. A Regölyi Lovassport Egyesület képviselője hozzátette, hogy a rendezvény megmozgatta a település apraja-nagyját, a menetet Kelemen Csaba polgármester is végig kísérte. A közös munkából a Regölyi Kulturális és Szabadidős Egyesület is kivette részét, a csapat ebédet készített a lovasoknak. 

A felvonulók, köztük a népviseletbe öltözött fiatalok és felnőttek kora délután az óvoda elől indultak útnak. A megállóknál a kisbíró adta közre mondandóját, az egyik helyszínen, a Rákóczi utcában pedig lezajlott a mindig a legnagyobb figyelem övezte esemény, a bíróné kikérése is. A művelődési ház előtti végállomáson a Pincehelyi Férfikórus, a Regölyi Népdalkórus és a Pincehelyei Rezeda Tánccsoport műsora szórakoztatta a közönséget. Az esti órákban kezdődött az utcabál, a Sprint Live Music Band hajnalig húzta a talpalávalót.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában