Egyház

20 órája

Egymillió látogató a Pécsi Püspökségnél – nyereményjátékkal is ünnepelnek

A Pécsi Egyházmegye turisztikai látványosságai elérték az egymilliós látogatói számot. Az évfordulót szeptember 21-én ünnepséggel és nyereményjátékkal ünnepli a Pécsi Püspökség, ahol egy szerencsés látogató különleges ajándékban részesül.

Balogh Éva

A Pécsi Egyházmegye turisztikai látványosságai elérték az egymillió látogatót. A város ikonikus épületeit, köztük a dzsámit és a négytornyú székesegyházat bemutató Pécsi Püspökség szeptember 21-én ünnepli az évfordulót, különleges nyereményjátékkal. Az aznap jegyet váltó szerencsés nyertes egy egyedülálló élményajándékkal gazdagodik.

fotó: illusztráció forrás: Shutterstock

A Pécsi Püspökség 2014-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, és azóta öt kiemelkedő helyszínen, köztük a Szent Péter- és Szent Pál Székesegyházban, a Gázi Kászim pasa dzsámijában és a Püspöki Palotaegyüttesben fogadja a látogatókat. Az épületek nemcsak vallási, de történelmi és művészeti jelentőségükkel is vonzzák az érdeklődőket, a székesegyház például kilátóként is funkcionáló tornyával és orgonájával különleges élményt nyújt. A szeptember 21-i eseményen a bazilikában sorsolják ki azt, aki egy helyspecifikus ajándékkal térhet haza.

Az egymilliós látogatószám a Pécsi Püspökség sikeres turisztikai stratégiájának bizonyítéka, amely a város egyik legnépszerűbb célpontjává tette az egyházi épületeket. További információk a Pécsi Püspökség Facebook-oldalán érhetők

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában