Teol.hu videó

2024.09.16. 10:24

Fesztiválvárossá alakul Szekszárd a Szüreti Napok idejére (Videó)

Felsorolni is sok, mi minden fér bele az idei Szekszárdi Szüreti Napok programsorozatába. Idén szeptember 19. és 22. között igazi fesztiválvárossá alakul át Szekszárd.

Teol.hu

Szekszárdi Szüreti Napok – sajtótájékoztatón ismertették a fesztivál idei menetrendjét (Fotó: Mártonfai Dénes)

Szeptember 19–22. között ismét átalakul Szekszárd városképe, a hétköznapok helyét átveszi az ünnep és a fesztivál. Idén is több ezer látogatóra lehet számítani, nem csak a vármegyéből, hanem az ország minden részéből a Szekszárdi Szüreti Napokra. Berlinger Attila polgármester számára az idei Szekszárdi Szüreti Napok különösen meghatározó esemény, hiszen tavaly még a Babits Mihály Kulturális Központ igazgatójaként vett részt a szervezésben, most pedig városvezetőként köszöntheti az ünnepség látogatóit. – Ez mindig egy érzelmekkel teli pillanat számomra, mert csodálatos éveket töltöttem el kollégáimmal itt, a Babitsban. Hálás vagyok nekik, hiszen az ő elhivatottságuk és munkájuk teszi ezt az eseményt olyanná, amit évről évre várnak az emberek – mondta a Babits központban tartott sajtóeseményen a polgármester. Külön kiemelte, hogy idén a szüreti programokba visszatér egyfajta „régi rend”a helyszínek tekintetében, így a fesztivál újra abban a formában valósul meg, ahogy azt 2019– ig megszokhatták a látogatók.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában