Teol.hu videó

2024.09.17. 11:08

Három emberen segít, aki vért ad (videó)

Hétfőtől péntekig tart az országban a Civil Véradó Hét, amelynek célja a civil szervezetek mozgósítása a jó ügy támogatása érdekében. 

Teol.hu

Az Országos Vérellátó Szolgálat szekszárdi véradó központjában az első napon 25-en adtak vért (Fotó: M. D.)

Ez a tizenegyedik alkalom, s Tolna vármegyében hétfőn várták, és pénteken várják azokat, akik hajlandók így is segíteni embertársaik gyógyulását. Az akciót itt a Dunamenti Polgári Egyesület, mint a vármegyei civil központ szervezte, szervezi, s az Országos Vérellátó Szolgálat szekszárdi véradó központjában az első napon 25-en adtak vért. 

Horváth Mária, s civil központ szakmai vezetője elmondta, a véradók a ajándékok mellett kapnak egy emléklapot, amelyet aláírt Herczegh Anita, Áder János felesége, Regőczi István, a Koronavírus Árváiért Alapítvány kuratóriumának elnöke, a civil véradás mozgalom fővédnöke is, ugyanis annak kezdete a vírus okozta pandémiához köthető, és ma már minden ember gyógyítását segíti. 

A Szekszárdon véradónként adott 450 milliliternyi vért Pécsett, a régióközpontban centrifugálással három részre osztják, s lesz belőle vörösvérsejt koncentrátum, plazma, meg vérlemezke. Ílymódon egy donor adta vér három ember gyógyulását is segítheti.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában