Teol.hu videó

2024.09.17. 14:12

Ajándékot kaptak az elsősök a Babits iskolában (Videó)

Immár hagyomány Szekszárdon, hogy a város valamennyi általános iskolájában a tanulmányaikat megkezdő első osztályos kisdiákok ajándékot kapnak az önkormányzattól.

Mauthner Ilona

Kedden reggel, 8 órakor, a szekszárdi Babits Mihály Általános Iskolában kezdte a munkáját a város polgármestere, Berlinger Attila. Abból az alkalomból látogatott el az intézménybe, hogy személyesen adja át az ide járó két első osztály kisdiákjainak az önkormányzat ajándékcsomagját.

Berlinger Attila, a város polgármestere a szekszárdi Babits Mihály Általános Iskolában személyesen adta át az elsősöknek a város ajándékát
Berlinger AttilaA szekszárdi Babits Mihály Általános Iskolában személyesen adta át az első osztályos kisdiákoknak 
Fotó: Mártonfai Dénes

Kulacs, tornazsák, kulcstartó

Az intézmény igazgatója, Botos Ilona elmondta, egy tornazsákot, egy kulacsot és egy kulcstartót kapott minden elsős, az ajándékok mindegyikén rajta van a szekszárdi felírat és a város címere. A kisdiákok örültek a csomagoknak, mondókákkal köszönték meg az ajándékot. 

A gyerekek nem voltak gátlásosak, mondta az igazgatónő, több dologról is kérdezték a polgármestert, aki szívesen válaszolt a gyerkőcöknek. Szó esett a közelgő szüreti fesztiválról is. Idén először az elsősök is részt vesznek majd a felvonuláson, iskolájuk színeiben. Az igazgatónő megjegyezte, látszik, hogy a polgármesternek pedagógus a végzettsége, mert nagyon értett a gyerekek nyelvén. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában