Köszöntés

2024.05.31. 06:59

Isten éltesse Petronella, Angéla nevű olvasóinkat!

Boldog névnapot mindenkinek, aki ma ünnepel!

Teol.hu

Boldog névnapot kívánunk! (illusztráció, Shutterstock)

Május harmincegyedikén a Petronellák, Angélák ünneplik névnapjukat, de olvasóink ezen a napon köszönthetik fel még Angyalka, Hermia, Hermiás, Hermiusz, Nilla, Petrónia, Petróniusz, Sarolt, Szonóra, Villő, Dalida, Metella, Noé, Roland, Tilda, Vaszilia, Aldó, Matild, Marietta, Mária nevű ismerőseiket is.

A Petronella név eredete: latin eredetű; jelentése: Petronius nemzetségéből származó nő; kő, szikla.

A név jelentése: A Petronella név vágyat ébreszt a viselőjében a siker, az anyagi jóllét és az önbizalom iránt, és arra ösztönöz, hogy az akadályok figyelembevétele nélkül induljon el megvalósítani álmait. Inkább az üzleti életben gondolkozik, mint a művészetekben. Új kezdeményezéseket indít útnak sok új ötlettel, de ritkán fordul elő, ha egyáltalán előfordul, hogy a befektetett energia megtérül.

Az Angéla név eredete: görög-latin eredetű; jelentése: angyal, követ, hírnök.

A név jelentése: Az Angéla név csendes, gyakorlatias, találékony egyéniség kibontakozását segíti. Kíváncsi természet, elemzően gondolkodik, szeretné megérteni az élet misztériumát a tények szintjén. Gyakorlatiassága vezet oda, hogy ha valaminek nekifog, azt úgy igyekszik befejezni, hogy közben lehetőleg semmi se zavarja. Szereti, ha rendben vannak körülötte a dolgok. Komolyan veszi az életet. Könnyen sérül lelkileg, ezek a sérülések sokszor szélsőséges hangulatba sodorják, ez a fajta sérülékenység sok keserűség forrása.

Boldog névnapot kívánunk e nevek viselőinek!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában