Köszöntés

2024.05.13. 08:41

Isten éltesse Szervác és Imola nevű olvasóinkat!

Boldog névnapot mindenkinek, aki ma ünnepel!

Teol.hu

Boldog névnapot!

Forrás: Shutterstock

Május tizenharmadikán a Szervácok és Imolák ünneplik névnapjukat.

Szervác eredete: latin eredetű; jelentése: megszabadított. Szervác jelentése: A Szervác név gyakorlatias, elemző és türelmes személyiség kibontakozásához járul hozzá. Szívesen foglalkozik olyan dolgokkal, melyek műszaki hozzáértést igényelnek, és pontosan, jól végzi el azt a munkát, amit elkezdett. Ha nekilát valaminek, teljes figyelmét az adott dolognak szenteli, és nem örül, ha ebben megzavarják. A név módszeres, alapos gondolkozást segít, viselője talán kicsit nehezebben tanul másoknál, de amit egyszer megjegyzett, azt többé nem felejti el.

Imola eredete: ismeretlen eredetű; jelentése: mocsár, hínár, vizes terület. Imola jelentése: Az Imola név az élet szépségei iránt fogékony személyiség kialakítását segíti. Kedveli a csendes egyedüllétet, elmélyülést igénylő foglalatosságokat. Figyelmes, érzékeny minden élmény befogadására. Csak olyan feladatokat vállal el, melyek érdeklődését is lekötik, és amint egyhangúságot érez, nehezen folytatja tevékenységét, az is előfordul, hogy nem végzi el munkáját. Erősen vágyik a békére, nyugalomra és biztonságra, miközben a változásban éli meg a szabadságot.

Boldog névnapot kívánunk e nevek viselőinek!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában