Nemzetközi Tambura Fesztivál

2024.06.02. 18:39

Tizenegy bográcsban főttek a hagyományos cigány ételek (galéria)

Megkoszorúzták az elhunyt zenésztársak emlékére állított kopjafát Bátán. Minden évben így tisztelegnek emlékük előtt a Nemzetközi Tambura Fesztiválon.

Révészné Hanol Erzsébet

Megkoszorúzták az elhunyt zenésztársak emlékére állított kopjafát Bátán

Fotó: Kiss Albert

Ismét nagy siker volt a Bátai Nemzetközi Tambura Fesztivál, amelyet tizenegyedik alkalommal rendeztek meg a hétvégén a művelődési házban és a mellette lévő ifjúsági parkban. Már reggeltől nagy volt a nyüzsgés, ugyanis tizenegy bográcsban főttek különböző hagyományos cigány ételek. Készült például lecsó, marhapörkölt többféle ízesítéssel, csibecsusza és húsos káposzta is – sorolta Balogh László főszervező.

Szláv hatásra honosodott meg a tambura

Hagyomány, hogy a fesztivál délelőttjén megkoszorúzzák az elhunyt zenésztársak emlékére állított kopjafát. Ezt szintén Balogh László kezdeményezésére állíttatták, aki maga is zenész családból származik. Hozzátette, hogy a térségre jellemző tambura meghonosodása szláv hatásnak köszönhető. A megnyitót követően sztárvendégként a Horváth Family lépett fel, majd tambura zenekarok hosszú sora szórakoztatta a rendezvény résztvevőit. Fellépett a Bátai, a Mélykúti, a Lánycsóki, a Véméndi és a Bátai Ifjúsági Tamburazenekar, képviseltette magát a Danubia AMI, valamint muzsikált a Bogyiszlói Zenekar és a versendi Kovács József és zenekara is. A programot este össztánc zárta.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában