Köszöntés

2024.07.12. 08:05

Boldog névnapot Dalma és Izabella nevű olvasóinknak!

Boldog névnapot mindenkinek, aki ma ünnepel!

Teol.hu

Boldog névnapot!

Forrás: Shutterstock

Július tizenkettedikén a Dalmák és Izabellák ünneplik névnapjukat, de olvasóink ezen a napon köszönthetik fel még Abony, Fedor, Uzonka, Ernő, Gerzson, Jázon, Klarissza, Fortunát, Izabel, Jázmin, Eleonóra, Zelmira, Henrik, Paulina, Félix, János nevű ismerőseiket is.

Dalma eredete: Vörösmarty Mihály névalkotása a dal szóból. Dalma jelentése: A Dalma név olyan egyéniség kialakulását támogatja, aki egy kicsit félénk és tartózkodó. Önbizalomhiánya miatt terveit ritkán valósítja meg, és nem képes túl hosszan összpontosítani egy dologra. Nem szeret nagy döntéseket hozni. A család és az otthon nagyon fontosak számára. Ezek a közegek, amelyekben biztonságban és kényelmesen érzi magát.

Izabella eredete: az Elisabeth (Erzsébet) spanyol módosulata. Izabella jelentése: Az Izabella gyöngéd, érzékeny egyéniséget jellemezhet, aki nyitott, érdeklődő, szeret tanulni. Sokat töpreng az élet nagy és kis dolgain. Eleme a szabadság, az egyhangúságot és unalmat nehezen viseli. Ez az oka annak is, hogy bár nagyon intenzíven tud dolgozni egy-egy új feladaton, de csak addig, amíg az kihívást jelent számára. Amint elveszti érdeklődését, munkatempója is alábbhagy. Szabadságvágya magyarázza, hogy mindig minden változik körülötte, miközben vágyik a nyugalomra, a békére és az állandóságra. Ezeket leginkább a természetben találja meg.

Boldog névnapot kívánunk e nevek viselőinek!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában