Ingatlanbazár

2024.07.13. 07:00

Konditerem otthonra – na, még mit nem?!

Úri huncutság – vágjuk rá kapásból. Azért gondoljuk végig, mennyiből jön ki, ha egy-egy kondigépet otthoni használatra vásárolunk meg a ház kihasználatlan helyiségeibe.

Teol.hu

Bár a sport, a mozgás fontosságával a lakosság zöme tisztában van, az iskolai évek végeztével a testnevelés órák, edzések izzasztó terhét a felnőttek zöme maga mögött hagyja.

Az alagsorba súlyos, robusztus gépek is beférnek
Forrás: Shutterstock

Az okokat most hagyjuk, koncentráljunk inkább azokra, akiknek fontos a mozgás és az egészség, de kevés a szabadidejük, van viszont garázsuk, tágas nappalijuk, illetve kihasználatlan alagsor húzódik a házuk legalsó szintjén, amiből lehet konditerem is.

Edzés a nappaliban

Nappalija mindenkinek van: az esti tévézés közben is lehet szalaggal, kicsi súlyzókkal, SMR hengerrel edzeni. Itt elfér a tornaszőnyeg, mehet a jóga, a nyújtás. A szégyenlősek a családtól elvonulva kereshetnek maguknak egy csendes zugot a lakásban: ritkán használt helyiséget, vendégszobát, ahová e kisebb fitneszeszközöket könnyű magukkal vinni. A hálószobának a szobakerékpár adhat helyet. Megnéztük: ezt átlagosan 50 ezerért házhoz is szállítják. A kisebb fitneszeszközök pár tízezer forintból kijönnek, ez átlagosan 2 havi kondibérlet ára.

A garázs varázsa

Kamasz fiúk előszeretettel húzódzkodnak apu sufnijában vagy a garázsban, ahová sikerült kikönyörögniük egy bordásfalat, fekvenyomópadot, ferde padot. Minőségtől függően az áruk változó, de valamennyi beszerezhető 30-40 ezer forinttól. A súlytárcsákat a haverokkal együtt, zenei aláfestéssel fűszerezve veszik birtokba.

Alagsori konditerem

Kétségkívül az a legmenőbb, aki megengedheti magának, hogy az üresen tátongó alagsort, (fél)szuterént konditeremként hasznosítsa. Ide a magányra vágyó elvonulhat, nem zavarja a családot az edzés hangjaival. Az alagsor nyáron elég hűvös, télen viszont fűtés nélkül is remek a hőmérséklete a sporthoz. Nagy ablakok híján a világításra ajánlott gondot fordítani, de olyan lámpatestet válasszunk, ami az alacsony belmagassághoz és a sportoláshoz is passzol. Inkább a sarkokat szereljük fel világítással.

Nagyágyúk is jöhetnek

Mivel itt a padlózat masszív és a tér tágas, a súlyos, robusztus gépek – futópad, evezőgép, funkcionális edzőállvány, guggolóállvány, állítható pad, ellipszisjáró – is beférnek. Egyértelmű, hogy a komolyabb gépekért több százezer forintot is elkérnek; ha nem a világ legerősebb címre törekszünk, a csúcskategória helyett olcsóbb termékeket válasszunk. Az alagsor speciális gumilapokkal, edzőszőnyeggel borítható le, egyik sem olcsó, viszont egy időnkénti tisztasági festés jelentős anyagi kiadással nem jár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában