Ingatlanárak

2024.07.25. 15:36

Öt olimpiai aranyérem sem lenne elég egy párizsi lakás vásárlásához

Nemrég ért véget a foci EB, de a szurkolók már a következő nagy sporteseményre készülhetnek, hiszen pár nap és kezdetét veszi a 2024-es nyári olimpia.

Teol.hu

Képünk illusztráció

Fotó: Shutterstock

A játékoknak ezúttal Párizs ad otthont, ennek apropóján a Duna House szakemberei összevetették a francia és a magyar főváros ingatlanárait – árulta el Benedikt Károly PR és elemzési vezető.

Franciaország központja, Zürich és London után a kontinens harmadik, az Európai Unió fővárosai között pedig a legdrágább lokációnak számít, ha a városközpontban található ingatlanok árait vizsgáljuk. A Numbeo.com adatai szerint ugyanis, ha valaki egy saját, párizsi lakás vásárlásában gondolkodik, akkor több mint 4,5 millió forintos négyzetméterárral kalkulálhat, míg a magyar fővárosban egy négyzetméterért a párizsi összeg harmada fizetendő.

Budapest belvárosát illetően a Duna House Barométer második negyedéves adatai valamivel kedvezőbb árakat mutatnak, az ingatlanra fordított átlagos összeg közel 62 millió forint volt, négyzetméterenként 1 millió forint körüli átlaggal, alapterület tekintetében így megközelítőleg a 60 négyzetméter jelentette a normát.

Ha ebből kiindulva vizsgáljuk a párizsi ingatlanvásárlás lehetőségeit, egy ugyanilyen élettérrel rendelkező, átlagos otthon megvásárlása 270 millió forintos kiadást jelentene a francia főváros központjában, amihez még 5 aranyéremért járó jutalom sem lenne elegendő a hazai jutalmazási rendszer szerint (50 millió Ft/aranyérem).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában