Finom és egészséges

13 órája

Mi az igazán ízletes paradicsomszósz titka?

A paradicsom mellé automatikusan előkerül a cukor is a magyar háztartásokban, az olaszok viszont másra esküsznek. Costantini Matteot kérdeztük arról, mitől igazán ízletes a paradicsomszósz.

Révészné Hanol Erzsébet

A magyar háztartásokban bizony előkerül a cukor, amikor paradicsomos étel készül, nem úgy az olaszoknál, akiknél jóformán szentségtörésnek számítana az ilyesmi. De akkor mivel ellensúlyozzák a paradicsom savasságát? Ennek járt utána nemrégiben a Mindmegette.hu, és az igazán ízletes paradicsomszósz titkát kerestük mi is Costantini Matteoval, a szekszárdi és a paksi Trattoria da Matteo éttermek tulajdonosával.

Az igazi olasz paradicsomszósz csak néhány hozzávalóból áll
Az igazi olasz paradicsomszósz csak néhány hozzávalóból áll
Forrás: mindmegette.hu

Csak néhány hozzávaló kell a paradicsomszószhoz

Mint mondta, megtapasztalta, hogy a magyarok erőteljesebben fűszereznek, az olaszok számára viszont mindig az alap a lényeg. Éttermeiben az ételeket többgenerációs családi receptek alapján készíti, többségében úgy, ahogyan a „Mamma” csinálta, de igyekszik megfelelni második hazája elvárásainak is.

Egy jó paradicsomszószhoz pedig nem kell más, mint jó minőségű passzírozott paradicsom, hagyma, só, bors, bazsalikom. Míg a bolognai szószba a paradicsom és a hús mellé hagyma, zeller és sárgarépa szükséges. Fontos ugyanakkor, hogy ezeket az alapanyagokat apróra kell vágni, hogy azok kellemesen belesimuljanak a szószba. És a lényeg, megtalálni a megfelelő arányokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában