Hajdan

2 órája

Víz alá merült a karambolozó autó

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Hármas karambol történt a 6-oson: busz, teherautó és személyautó ütközött (Illusztráció: gettyimages)

50 ÉVE Diplomaták Sióagárdon. A Külügyminisztérium konzuli főosztálya az IBUSZ-szal közösen egynapos kirándulást szervezett a Budapesten akkreditált konzulok részére. A vendégeket Sióagárdon dr. Gyugyi János, a Tolna megyei Tanács általános elnökhelyettese köszöntötte. A diplomata vendégek megtekintették a sióagárdi népi együttes műsorát, és elragadtatással adóztak a népviseleti bemutató során látott ruháknak. A szíves vendéglátásért a konzuli testület doajenje, a Lengyel Népköztársaság nagykövetségének konzulja mondott köszönetét. (Tolna Megyei Népújság, 1974. október 13.)

50 ÉVE Posta-tej. Ilyen is van már. Sőt, posta-kakaó is. Ízre, színre, árra egyik sem különbözik a közönséges tejtől, kakaótól. De hát akkor miért posta-tej, posta- kakaó? A Pakstól nyolc kilométernyire fekvő Cseresznyés puszta lakói nevezték el így, mintegy hálóból a posta készségességéért. A dolog úgy kezdődött, hogy az ÁFÉSZ szívesen adott Cseresznyés pusztán helyet a tanyai postaládáknak. És azzal folytatódott, hogy Hernádi Ferenc paksi postahivatal-vezető az ÁFÉSZ küldöttgyűlésén bejelentette: – Immár nem kerékpárral, motorral jár a postás Cseresznyés pusztára, hanem autóval. Ha óhajtják, kivisszük a tejet, a kakaót. Persze, hogy kívánták. (Tolna Megyei Népújság, 1974. október 13.)

50 ÉVE Víz alá merült a karambolozó autó. A szekszárdi Keselyűsi úton a kendergyári bejárónál hétfőn este W. J. 30 éves művezető, mecseknádasdi lakos veszélyesen nagy sebességgel hajtott személygépkocsijával, egy balra ívelő kanyarban átsodródott a jobb oldalra. Ott egy vízzel telt gödörbe zuhant, és elmerült. A baleset következtében a jármű vezetője súlyos, R. T. szekszárdi lakos és felesége pedig könnyű sérülést szenvedett. Sérülés nélkül – ha nem is szárazon –, egyedül F. M. tízéves németkéri lakos úszta meg a karambolt. Mivel az autó elmerült a vízben, az anyagi kár egyelőre ismeretlen; csak annyi bizonyos, hogy a karosszéria erősen megrongálódott. (Tolna Megyei Népújság, 1974. október 9.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában