Hajdan

6 órája

A víg borozgatásnak testvérkéselés lett a vége

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Képünk illusztráció: Shutterstock

130 ÉVE Egymást késelő testvérek. Véres testvérharcz foly a napokban Ródich Ferencz dombóvári korcsmájában. Ugyanis két testvér borozgatott az eladott sertések árából s a vig mulatságnak bizony szomorú vége lett, mert a mint a fiatalabb testvér figyelmeztette a könnyelműen költekező bátyját, hogy már elég is volna a jóból, annyira feldühösödött öccse tanácsán, hogy kést rántott. A két ittas testvér egymást annyira megszurkálta, hogy életben maradásukhoz kevés a remény. (Tolnamegyei Közlöny, 1894. október 7.)

130 ÉVE Rabló támadás az országúton. Múlt pénteken éjjel két felfegyverkezett rabló a tolna-paksi országúton egy utazó ügynököt vett üldözőbe. Szerencsére a fiakkeres nem vesztette el lélekjelenlétét, midőn a rablók a lovak elé állottak, hanem a lovak közé csapva, faképnél hagyta a támadókat, kik két lövést tettek a menekülők után, de azok nem találtak. (Tolnamegyei Közlöny, 1894. október 7.)

130 ÉVE Jégeső októberben. Nagy ritkaságok közé tartozik azon természeti jelenség, melyről bennünket Czikóról értesítenek. Ugyanis múlt hétfőn délután Czikón és környékén jégeső volt, mely a. még le nem szüretelt szőlőkben nagy károkat okozott. (Tolnamegyei Közlöny, 1894. október 7.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában