Önkormányzat

4 órája

Bátaszéken is megkezdte a munkát az új képviselő-testület

Pénteken későn délután tartotta alakuló ülését az új bátaszéki képviselő-testület. A tagok alpolgármestereket és bizottsági tagokat is választottak. Bátaszéken a helyi képviselő-testület várhatóan október 15-én tart újabb ülést.

Bencze Péter

A Himnuszt követően a június 9-i helyhatósági voksolással kapcsolatos legfontosabb információk hangzottak el Bátaszéken, majd Bozsolik Róbert polgármester ismertette a következő évekre vonatkozó városvezetői programját.

Az újonnan megválasztott képviselők együtt énekelték el a Himnuszt (Fotó: Mártonfai Dénes)

A beszámoló után a Szervezeti és Működési Szabályzat (SZMSZ) halaszthatatlan módosítására, majd az alpolgármesterek és bizottsági tagok megválasztásához szükséges bizottság felállítására került sor.

Ezek után következett a település alpolgármestereinek megválasztása. A testület tagjai – ugyanúgy mint az előző ciklusban – dr. Somosi Szabolcsot, és Kemény Lajost bízták meg a feladattal. Ezt követően az alpolgármesterek letették esküjüket.

Bátaszéken a következő öt évben három bizottság segíti majd az önkormányzat munkáját. A testület egyhangú döntése nyomán a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke dr. Bonnyai József lett. Tagokként dr. Szabó Ákost, és Csötönyi Lászlót választották meg, külsősökként pedig Fejes József és Werner Mihály kerültek be a bizottságba.

A Közművelődési, Oktatási, Ifjúsági és Sport Bizottság munkáját Péter Albert vezeti mostantól. Ő dr. Puskás Imrével és Csötönyi Lászlóval dolgozik együtt. Külsős tagokként Béda Anita és dr. Kemény Krisztina segítik a bizottságot.

Szinte minden napirendi pontot egyhangúlag fogadtak el a bátaszéki képviselő-testület tagjai.
Bátaszéken szinte minden napirendi pontot egyhangúlag fogadtak el a képviselő-testület tagjai
(Fotó: Mártonfai Dénes)

A Szociális Bizottság vezetésével dr. Béres Juditot bízták meg. A grémium munkájában Csötönyi László és Péter Albert képviselőként vesz részt. Külsős tagokként pedig Mergl-Pécsi Edit és Czinerné Kovács Zsuzsa dolgozhat a városért a grémiumban. A bizottsági tagok megszavazását követően a tagok eskütételére került sor.

A képviselő-testület tagjai most arról is döntöttek, hogy nekilátnak annak a munkának, aminek célja, hogy Bátaszék következő öt évre szóló átfogó gazdasági stratégiáját elkészítsék. A voksolás eredménye szerint ezt a munkát 2025. januárjáig végzik el a városban. A programra azért van szükség, mert a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény (Mötv.) értelmében minden településnek átfogó gazdasági stratégiát kell készítenie a 2024-2029 közötti időszakra vonatkozóan. 

Bátaszéken a következő képviselő-testületi ülésre várhatóan október 15-én kerül sor.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában