Megépül

2024.07.31. 20:00

Az új szekszárdi uszoda működtetéséről egyeztettek

Korábban, mint arról hírt adtunk, megszületett a kormány döntése, hogy a sok gond után jövő őszre az állam megépíti a szekszárdi fedett uszodát, később pedig átvállalja annak üzemeltetését is, enyhítve ezzel a szekszárdi költségvetés terheit. Az építkezés már újra elkezdődött, és szerdán Szekszárdon, a városházán az uszoda majdani működtetéséről tanácskoztak.

Szepesi László

A megbeszélésen részt vett a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. uszoda üzemeltetési igazgatója, Dala Tamás, Villási-Molnár Viktória, a Sportügynökség Tanuszoda Üzemeltetési Fősztályának vezetője, Horváth István országgyűlési képviselő és Berlinger Attila, a város polgármestere. 

Az új szekszárdi uszoda üzemeltetéséről egyeztettek
Molnár Viktória, Dala Tamás, Berlinger Attila és Horváth István Fotó: Mártonfai Dénes
Fotó: Denes Martonfai

Jelentős létesítmények tartoznak hozzájuk 

Az egyeztetést követő sajtótájékoztatón Dala Tamás elmondta, az elmúlt hetekben kapták meg a feladatot, miszerint ők végzik majd ennek az uszodának üzemeltetését is. Jelenleg, mondta, ötven ilyen létesítmény tartozik hozzájuk, a legnagyobbak, így a Hajós, Komjádi, Duna Aréna, a tatabányai Multi Csarnok, s ezek mellett az országban lévő negyven tanuszoda, köztük a tolnai is.

Horváth István kifejtette, a fedett uszoda elkészültével valóra válik, hogy még több szekszárdi és a város környékén élő gyerek megtanul úszni. A megbeszélésen javasolta, hogy a város fontolja meg, hogy a mostani strand, élményfürdő üzemeltetését is rábízza a sportügynökségre, mivel mindkettő egy helyen van, s hajdan az uszodát is úgy tervezték, hogy az a stranddal egy energetikai rendszerre, egy vízbázisra épül.  

Az Úszó Nemzet Programban is részt vehetnénk 

Szóba került az is, hogy az uszoda megépülésével Szekszárd részt vehetne az Úszó Nemzet Programban, melynek célja, hogy mindenki tanuljon meg úszni. Ez egyébként az úszó-, és vízi sport itteni fejlődésére is kedvezően hatna.   

Berlinger Attila elmondta, szándéka, hogy a város ősszel megalakuló új közgyűlésének javasolja majd ezeknek a kezdeményezéseknek a megtárgyalását. 

Beszélt arról is, hogy jövő héten, kedden Veszprémben lesz egy szakmai találkozó, ahova a szekszárdi uszoda kivitelezését is elnyert cég vezetői meghívták Szekszárdot, s ott bemutatják az új uszodát, amely szintén ennek a konzorciumnak a kezelésében készült el. Ez egyfajta mintát is mutathat az itteniek részére, hogy milyen módon és milyen szakértelemmel tud megépülni, működni egy uszoda. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!