Labdarúgás

2024.09.08. 20:40

A Bonyhád visszavágott a kupabúcsú miatt a pécsieknek

Sorozatban második sikerét szerezte meg az NB III-as focibajnokság Dél-Nyugati csoportjában a Bonyhád VLC, miután idegenben 2–1-re legyőzte a PTE-PEAC gárdáját.

Berg Sándor

Azt követően, hogy az előző fordulóban történelmi győzelmet aratott ősi riválisa ellen a Bonyhád, azokhoz a pécsiekhez utaztak a piros-fehérek, akikkel szemben egy hónapja büntetőpárbajt követően alulmaradtak a Mol Magyar Kupában. Az új szakmai stáb (Gyánó Szabolcs és Kardos Ernő távozott, az utánpótlásból Simon József került fel Sárai György mellé) győzelemmel debütált, miután Babulják Márk az első, Ladányi Patrik a második félidő elején bevette a PEAC kapuját.

Babulják Márk szerezte a Bonyhád első gólját a PEAC ellen
Babulják Márk szerezte a Bonyhád első gólját a PEAC ellen
Fotó: Máté Réka

NB III, Dél-Nyugati csoport, 7. forduló
PTE-PEAC–Bonyhád VLC 1–2 (1–1)
Pécs, PMFC Stadion, v.: Virág A. (Juhász Sz., Szabó R.)
PTE-PEAC: Varga D. – Than, Encz, Varga B. (Kiss M., 77.), Gelencsér B. (Schuszter, 77.) – Gelencsér G., Czimmerman, Leidl – Hawkins (Győri, 59.), Major P. (Vinkovic, 77.), Lengyel Sz. Edző: Egri Krisztián
Bonyhád: Ipacs – Kugler K., Ladányi V., Bozóki, Ikladi – Ladányi P. (Lerch, 74.), Márkvárt P. (Rabi D., 89.),  Pintér M., Babulják (Friedszám, 74.) – Pál A. (Sásdi A., 65.), Sajnovics (Pál M., 65.). Edző: Sárai György
Gólszerző: Lengyel Sz. (38.), illetve Babulják (11.), Ladányi P. (46.)

A forduló további tolnai érdekeltségű mérkőzésén a Paksi FC II otthon kapott ki a Ferencváros második csapatától, a Szekszárdi UFC szintén hazai pályán maradt alul az Iváncsával szemben, míg a Majos vármegyei rangadón győzte le a Dunaföldvárt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!