Kosárlabda

2024.09.16. 20:39

Kathryn Westbeld szerint az Euroliga-selejtező egy jó lehetőség a KSC-nek

Hatalmas lehetőség a szekszárdiak számára, hogy elindulhatnak az Euroliga selejtezőjében. Ezt mondta Kathryn Westbeld, a KSC amerikai magasembere.

Teol.hu

Kathryn Westbeld jó döntésnek tartja, hogy visszatért a Tarr KSC-hez

Fotó: Makovics Kornel

Az Euroliga főtáblájára kerülésért mérkőzik meg a Tarr KSC Szekszárd a cseh Zabiny Brnóval. Az első meccset szerdán 18 órától Brnóban játsszák, a visszavágó szeptember 25-én 18 órakor lesz Szekszárdon. Magyar Bianka együttes kedden 9 órakor autóbusszal vág neki a 450 kilométeres útnak. A szakember aznap este és másnap reggel is vezényel egy-egy átmozgató edzést a kék-fehéreknek, akik aztán szerdán este hatkor lépnek pályára a háromezer szurkoló befogadására alkalmas Vodova Arénában.  

Kathryn Westbeld, a szekszárdiak amerikai magasembere szerint hatalmas lehetőséget kapott a KSC azzal, hogy selejtezhet a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájáért. Mint fogalmazott, rendkívül motiváltan várják a találkozót, s hisznek benne, hogy megnyerhetik a párharcot. 

„Ebben a nagyszerű és erős sorozatban részt venni hatalmas lehetőség a csapat számára és nekem is, hogy megmutassuk, megtapasztaljuk a ligára jellemző színvonalat, játékminőséget” – mondta a klub honlapjának adott interjúban, kiemelve, hogy amióta megnyerte az NB I-es bajnokság bronzérmét a szekszárdi csapattal az előző szezonban, azóta ott motoszkál a fejében az Euroliga-selejtező gondolata.

A KSC hivatalos oldalának a visszatéréséről is beszélt. 

„Akadtak lehetőségeim, hogy máshol játsszak, de nagyszerű kapcsolatokat építettem ki a klubnál, és itt akartam folytatni. Szerintem karrierem legjobb döntése volt, hogy visszatértem Szekszárdra. Szerintem jól erősített a klub, Magyar Bianka remek edző és nagyon várom a hosszú távú közös munkát vele és az új csapattársakkal is” – fogalmazott. 

Kathryn Westbeld a múlt héten – az El-selejtező főpróbájaként – megrendezett Sió Kupa kapcsán azt mondta, a torna jó terep és lehetőség volt számukra, hogy megtapasztalják, min kell még dolgozniuk és mik azok a szegmensek, amikben jobban kell teljesíteniük. 

„Nem nyertünk, de sokat tanultunk!” – összegezte a győriek sikerével zárult, immáron 55. tornát. 

Női Euroliga-selejtező, 1. mérkőzés
Zabiny Brno–Tarr KSC Szekszárd, szerda, 18 óra
Brno, Vodova Arena, V: Oliot (francia), Gajdosz (lengyel), Tomasovic (szlovák)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!