bírósági ítélet

2019.03.30. 14:00

Puskára és lőszerre cserélt három birkát

Ihárosi Ibolya

Fotó: Shutterstock illusztráció

Lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntettében mondott ki bűnösnek egy huszonhét éves férfit a Dombóvári Járásbíróság, és ezért két év börtönbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtást két év próbaidőre felfüggesztették. Az ítélet jogerős, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A büntetlen előéletű, munkanélküli, vagyontalan vádlott – pontosan nem tudni melyik napon, de valamikor 2018. augusztus 6-a előtt – elcserélt három birkát egy házilag egybeszerelt Mauser M98-as típusú puskacsőből, egy Manninger M95-ös puskatokból, zárdugattyúból és tárból álló 8X57-es IRS kaliberű ismétlő puskára és a hozzá tartozó nyolc vadászpuska töltényre. Ezt követően a lőfegyvert szétszerelte, és a lőszerereket a padláson tárolta. A vádlottnak azonban nem volt fegyvertartási engedélye. Ennek ellenére el akarta adni valakinek, aki feljelentette.

Az igazságügyi fegyverszakérő véleménye szerint, a házkutatás során lefoglalt puska emberélet kioltására is alkalmas lőfegyvernek minősül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában