rendőrségi hírek

2019.12.16. 16:20

Ebben a tanévben is van SuliMoped program

Ihárosi Ibolya

Forrás: police.hu

Folytatódik megyénkben a „SuliMoped” program a 2019/2020-as tanévben is. Az Országos Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési bizottsága által meghirdetett akció célja, hogy minél több fiatal szerezzen segédmotoros kerékpár vezetésére jogosító engedélyt. A felkészülés a képzésre a szülői értekezletekkel kezdődött Szekszárdon. A programra ugyanis azok az általános iskolai tanulók jelentkezhettek, akik egyebek mellett teljesítették az előzetes gyakorlati és elméleti feladatokat, és részvételüket a szüleik és a pedagógusok is támogatják. A SuliMoped program tantervi órakereten kívül, többnyire internetes képzés keretében valósul meg. Az idei tanévben az előzetes válogatókat követően a megye számos településéről 60 szerencsés fiatal vehet részt a programban.

A rendhagyó szülői értekezletet, – a nagy létszám miatt – három csoportban, december 2-án, 3-án és 4-én tartották, megnyitva ezzel a képzést. A meghívottakat Bótáné Kiss Gabriella alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési előadója köszöntötte, és ismertette a program részleteit. Magyar Lajos, a TIR-SULI Kft. ügyvezetője azt hangsúlyozta, hogy a tanulók felelősségtudata nagyon fontos, hiszen nem elég bekerülni a programba, a gyerekeken múlik, hogy a tanfolyam végén megszerzik-e a vezetői engedélyt. Bús Zsolt, az autósiskola oktatója ismertette a diákokkal a program ideje alatt követendő szabályokat. Mint mondta, a maguk részéről mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gyerekek a tanév végére segédmotor-kerékpáros vezetői engedély boldog tulajdonosai legyenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában