rendőrségi hírek

2020.01.07. 10:29

Vasúti építkezés során használt alkatrészeket lopott

TEOL

Forrás: TMRFK

Dunaföldváron, a Batthyány soron járőröztek a helyi rendőrőrs egyenruhásai január 4-én a késő esti órákban, amikor arra lettek figyelmesek, hogy egy Opel típusú személygépkocsi túlsúlyosan közlekedik, és a jármű utastere fehér zsákokkal van tele – tette közzé a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Fotó: TMRFK

A rendőrök az autót Dunaföldváron a város központjában megállították, és annak sofőrét ellenőrizték. A kocsit egy 40 éves pusztaszabolcsi férfi vezette. A jármű átvizsgálása során 21 fehér zsák került elő, melyekben – zsákonként körülbelül ötven – vasúti építkezés során használt csavarok és egyéb alkatrészek voltak. Az autóban, az ülésen a járőrök egy gáz- és riasztófegyvert is találtak, melynek viselésére a sofőrnek volt ugyan engedélye, de azt nem megfelelő módon szállította. A rendőrök a zsákokat, valamint a gáz- és riasztófegyvert lefoglalták.

A férfit a Dunaföldvári Rendőrőrsre előállították, elszámoltatták és gyanúsítottként hallgatták ki kisebb értékre elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az elkövető a rendőröknek azt állította, hogy a zsákokat az út szélén találta, és azokat csak bepakolta a kocsijába.

Az ügyben a további eljárást a Dunaföldvári Rendőrsön folytatják. A 40 éves férfit az egyenruhások a gáz- és riasztófegyver nem megfelelő szállítása miatt is feljelentették.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában