kényszerintézkedés

2021.09.10. 10:20

Letartóztatásban az ismerőseit megverő férfi

TEOL

Forrás: MW

Fotó: illusztráció

A Szekszárdi Járási Ügyészség indítványt tett annak a 44 éves férfinek a letartóztatására, akit a nyomozó hatóság szeptember 6-án este vett őrizetbe – olvasható a Tolna Megyei Főügyészség közleményében.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított szeptember 5-én 20 óra körül bement az ismerősei lakóházába, ahol a két sértett otthon tartózkodott. Itt előzetes szóváltás nélkül ököllel arcon ütötte a sértett férfit, aki az ágyban feküdt, majd amikor ettől a férfi a földre került, egy alkalommal oldalba rúgta. A másik sértett, a nő segíteni próbált a földön fekvőnek, ekkor azonban a gyanúsított őt is bántalmazta, arcon ütötte és a bal oldalát megrúgta.

A bántalmazástól mindkét sértett súlyos sérüléseket, mégpedig a férfi többszörös arccsonttörést és bordatörést, míg a nő szintén bordatörést szenvedett. A gyanúsítottat így két rendbeli súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja

terheli.

A gyanúsított büntetett előéletű, a vele szemben korábban hasonló bűncselekmény miatt kiszabott szabadságvesztés büntetéséből 2020 tavaszán szabadult, de más jellegű bűncselekmény miatt jelenleg is büntetőeljárás alatt áll. A járási ügyészség álláspontja szerint a gyanúsított esetében a letartóztatás általános okai mellett annak különös feltételei is fennállnak, így elsősorban a tanúk befolyásolásának, megfélemlítésének veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye is.

A Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája a járási ügyészség indítványával egyetértve szeptember 9-én egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A nyomozás a továbbiakban e kényszerintézkedés mellett folyik.

Borítóképünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában