Tolnán

2023.11.16. 10:40

Építési-bontási törmeléket helyezett ki illegálisan a férfi

Engedély nélkül építési-bontási törmeléket és lomhulladékot helyezett el Tolnán egy 57 éves férfi, a Szekszárdi Járási Ügyészség hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat ellene.

Révészné Hanol Erzsébet

Illegálisan helyezte el a füves területen a szemetet (Illusztráció)

Forrás: Shutterstock

Dr. Páli Péter József, a Tolna Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője elmondta, hogy a vádlott 2023 februárjában helyezte el egy füves területen a szemetet. Az illegálisan lerakott hulladékból csapadék hatására szennyezőanyagok oldódhatnak ki, amelyek a talajba, talajvízbe kerülve az embert és az egyéb élő szervezeteket veszélyeztethetik.

A hulladéktörvény értelmében tilos a hulladékot felhalmozni, a gyűjtés, a szállítás, a kezelés szabályaitól eltérő módon elhagyni, ellenőrizetlen körülmények között elhelyezni és kezelni. Az ügyészség a vádlottat hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettével vádolja, amely bűncselekmény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A járási ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában