Tiszta haszon

2024.03.06. 11:02

Levett a polcról egy kávégépet, majd megpróbálta „visszakérni” az árát a vevőszolgálaton

Több mint 200 ezer forint értékű kávégépet lopott egy férfi, hogy abból egyenlítse ki a tartozását. A bíróság előtt kell felelnie.

Révészné Hanol Erzsébet

A vevőszolgálaton készpénzt kért a lopott kávégépért (Illusztráció: MW)

Fotó: Csapó Balázs

Egy értékes háztartási termék eltulajdonításával akart anyagi haszonra szert tenni egy 31 éves férfi, hogy abból egyenlítse ki a fennálló tartozását. A Szekszárdi Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat ellene.

Dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta, hogy a vádlott 2023. november 17-én délben az egyik szekszárdi szupermarketbe ment, ahol levett a polcról egy bontatlan csomagolásban lévő, több mint 200 ezer forint értékű kávégépet. A terméket az áruház vevőszolgálati pultjához vitte, és azt mondta, azt korábban vásárolta, de most visszahozta, és készpénzre szeretné beváltani. A vevőszolgálat munkatársa azonban nem hitt neki, mert a vádlott a korábbi vásárlást nem tudta igazolni. A férfi ezután a kávégéppel együtt kiment az áruházból, majd azt a tartozása fejében a testvérének adta át, akinek azt állította, hogy a háztartási készülék nem lopott.

A bűncselekménnyel okozott kár a kávégép lefoglalásával és a sértett cégnek való kiadással megtérült. A többszörösen büntetett előéletű, speciális bűnismétlő vádlottal szemben a járási ügyészség elzárás büntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában