Ügyeleti Szakmai Verseny

2024.05.19. 07:30

A tűzoltói beavatkozások háttéremberei versenyeztek

Ügyeleti Szakmai Versenyen tették próbára magukat a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítói.

Révészné Hanol Erzsébet

Forrás: TVKI

A műveletirányítók IV. Ügyeleti Szakmai Versenyét rendezte a héten a BM Országos Katasuóztrófavédelmi Főigazgatóság a balatonföldvári Jogar Továbbképző Központban. A megmérettetésen résztvevő ügyeleteseknek extrém helyzeteket és valóságos forgatókönyvek alapján összeállított szituációkat kellett feldolgozniuk, a zárónapon pedig elméleti tudásukról adtak számot.

Tolna vármegyét Czidor Norbert tűzoltó százados műveletirányító főügyeletes, Kovács Zoltán tűzoltó őrnagy ügyeletvezető, valamint Nász Imre tűzoltó őrmester műveletirányító referens képviselte, míg Árvai Tibor tűzoltó alezredes, főügyeleti osztályvezető bírói feladatokat látott el.

A műveletirányítók a beavatkozások láthatatlan láncszemei. Feladatkörük összetett és nagy felelősséggel jár, még akkor is, ha a szakemberek a monitorokon keresztül figyelik az eseményeket és a segítségkérők csak a hangjukkal találkoznak – avatott be Köves Péter, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában