Vérüket adták

2024.05.11. 09:30

Húszan nyújtották karjukat Szent Flórián ünnepe alkalmából

Rendhagyó módon május hetedikén, a tűzoltónap alkalmából véradásra szólította a rendvédelmi szervek állományát a Magyar Vöröskereszt és a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Teol.hu

Fotó: Tolna VMKI

A rendvédelmi szervek mindig szem előtt tartják a társadalmi szerepvállalást, különösen a tűzoltók legszentebb ünnepe alkalmából. Az igazgatóság munkatársai a hétköznapokban is ott segítenek az embertársaikon, ahol csak tudnak. Idén már második alkalommal, a korábbi hagyományoknak megfelelően Szent Flórián napjához közel folytatódott a véradás a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság épületének ebédlőjében – tájékoztatott az igazgatóság.

Kedd délelőtt a Magyar Vöröskereszttel közös szervezésű váradáson húszan nyújtották karjukat a katasztrófavédelem hivatásos és az íróasztal mögött dolgozó rendvédelmi alkalmazott munkatársai.

Május hetedikén tűzoltók és a társszervek kollégái egyaránt vérüket adták, hogy ezáltal hozzájáruljanak Magyarország vérkészletéhez. A vér nélkülözhetetlen része a gyógyításnak. Élő anyag, semmi mással nem pótolható. Egyetlen véradás három emberéletet menthet meg. Az életmentő, valamint a nagyobb műtétek, és bizonyos életmentő kezelések pótolhatatlan feltétele a rendelkezésre álló - beteg vércsoportjának megfelelő - vérkészítmények megléte, felhasználhatósága. Az önkéntes véradások ezeknek a vérkészítményeknek a meglétét biztosítják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában