Tűzoltók

2024.05.19. 13:59

Közösséget építenek és segítenek a bajban a teveli önkéntesek

Megújult szertárban működik a teveliek megújult szervezete, a községi önkéntes tűzoltó egyesület.

Révészné Hanol Erzsébet

Tavaly kilenc alkalommal bizonyították élesben bátorságukat és rátermettségüket a teveli önkéntesek (Beküldött fotó)

Újjászerveződött, és a közelmúltban már többször bizonyított a Tevel Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A szervezet megújulásáról a Katasztrófavédelem magazin legutóbbi számában Köves Péter, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője számolt be.

Mint írta, Nagy Zoltán, a Tevel Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke sikeresen megvalósította a közös elképzeléseket, és az önkormányzat támogatásával 2023 januárjában átadták a Tűzoltók Házát. Az önkéntes tűzoltóknak otthont adó létesítmény a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Magyar Falu Program és a Magyar Tűzoltó Szövetség támogatásával újult meg. Az épület szertárként és közösségi térként is funkcionál, ahol továbbképzéseket is tudnak tartani a tűzoltó szakfeladat ellátására alkalmas vizsgával rendelkező, a hivatásos tűzoltó-parancsnokságokkal együttműködő állomány számára.

Az önkéntes tűzoltók kiemelt figyelmet fordítanak a fiatalabb generáció megszólítására is, és rendszeresen, nagy energiákat mozgósítva, pedagógus bevonásával igyekeznek eljuttatni a teveliek közvetlen biztonságához hozzájáruló ismereteket valamennyi családhoz. Az „építkezést” már az óvodában elkezdik, így az iskolások számára már nem jelent különösebb kihívást egy tűzriadó végrehajtása, tisztában vannak az alapvető tűzvédelmet érintő fogalmakkal, örömmel sorakoznak fel egy vármegyei önkéntes tűzoltóversenyen és ami a legfontosabb, képesek minőségi időt együtt tölteni, továbbá közösen leküzdeni az elébük kerülő akadályokat. Később pedig, 18. életévüket betöltve könnyedén teljesítik a 40 órás tűzoltó alaptanfolyamot, és tudnak segíteni falujuk lakosságának.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában