Közlekedési kultúra

2024.05.11. 10:50

Szabó Fanni és Kovács Márk képviselheti Tolna vármegyét

A simontornyai Szabó Fanni és a bölcskei Kovács Márk képviseli Tolna vármegyét a Ki a mester két keréken elnevezésű verseny országos döntőjében.

Teol.hu

A Tolnai Wosinsky Mór Általános Iskola adott otthont a napokban a Ki a mester két keréken elnevezésű – 10-12 éves kisdiákok számára kiírt – közlekedésbiztonsági versenynek – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Fotó: Police.hu

Az országos döntő előválogatóját minden vármegyében, így Tolnában is megtartották. A versenyen nyolc általános iskolából 30 tanuló – 15 lány és 15 fiú – vett részt.   A gyerekeknek előbb KRESZ elméleti, majd kerékpáros ügyességi tudásukról kellett számot adniuk. Mindenki tisztesen helyt állt az egész délelőttös megmérettetésen.  

A Tolna vármegyei döntőt a lányok közül Szabó Fanni Simontornyáról nyerte. A dobogó második fokára Fillér Olívia állhatott fel Bölcskéről. A harmadik helyet pedig Vajai Dalma szerezte meg Dunaföldvárról.

A fiúknál az első két helyen bölcskei diákok, Kovács Márk és Pálfi Áron végeztek. A harmadik helyezett pedig Fridrik József lett Simontornyáról.

A Budapesten megrendezendő országos döntőn Tolna vármegyét Szabó Fanni és Kovács Márk képviseli majd.

A cél a helyes közlekedési kultúrára való nevelés

A Magyar Autóklub és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság évtizedek óta közösen szervezi meg a gyermekek számára felmenő rendszerű biztonságos közlekedésre nevelő programját. Ennek része, hogy évről évre versenyeken keresik, hogy ebben a korosztályban ki a mester két keréken. A megmérettetés célja, hogy fejlessze az iskolások kerékpározási tudását. Emellett fontos, hogy már kisiskolás kortól a helyes közlekedési kultúra rögzüljön a tanulók mindennapjaiba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában