Szekszárdi Járási Ügyészség

2024.07.02. 11:14

A hulladéktelepen adott túl a lopással szerzett fedőrácsokon

A vízelvezető árok fém fedőrácsainak ellopásával sodorta veszélybe a közlekedőket egy férfi. Vádat emeltek ellene.

Révészné Hanol Erzsébet

Egy hulladéktelepen értékesítette a lopott fémet a férfi (Képünk illusztráció)

Fotó: MW

Közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett és kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség egy 30 éves férfi ellen.

Dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivő elmondta, hogy a vádlott 2024. május 2-án Tamási közelében, egy mellékútról leágazó, fénysorompóval ellátott vasúti átjáróhoz vezető úthoz ment, ahol felszedett és eltulajdonított kettőt az ott lévő vízelvezető árok fém fedőrácsai közül. A rácsok egyenként több mint százezer forint értékűek voltak. A vádlott a fedőrácsokat utóbb a hulladéktelepen értékesítette. A rácsok tulajdonosának, azaz a sértettnek a lopással okozott kár nem térült meg.

Cselekményével a vádlott veszélyeztette a közúti közlekedés biztonságát, illetve mások testi épségét is. A többszörösen büntetett előéletű, a lopás szempontjából speciális bűnismétlő vádlottal szemben a járási ügyészség halmazati büntetésül elzárás büntetés kiszabását, valamint a sértett polgári jogi igényének elbírálását szorgalmazza a Tamási Járásbíróságnál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában