Jogerős ítélet

2024.07.12. 12:54

Felmosóvödörbe fojtotta újszülött gyermekét

Az enyhén értelmi fogyatékos vádlott és élettársa két gyermeket nevelt egy Somogy vármegyei településen egy fürdőszoba és mellékhelyiség nélküli lakóházban – tudtuk meg a Pécsi Ítélőtábla sajtó szóvivőjétől.

Teol.hu

Illusztráció: Getty Images

A vádlott újból teherbe esett, azonban sem orvost, sem védőnőt nem keresett fel. 2022. február 10-én egy WC-nek használt felmosóvödörbe egy életképes fiúgyermeket szült. A vödör tele volt vízzel, vizelettel és ürülékkel.

A vádlott észlelte a szülés bekövetkeztét, de a sértettet nem vette ki a felmosóvödörből. Amikor élettársa felébredt értesítette a mentőket, de az újszülött addigra már meghalt.

Az első fokon eljárt Kaposvári Törvényszék a vádlottat tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 6 év börtönre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

A másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla a törvényszék ítéletét megalapozottnak találta és azt helybenhagyta. Az ítélet jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában