Üldözés

2024.07.18. 10:39

Háztetőn menekült a rendőrök elől bujkáló fiatal férfi

A rendőrök elől bujkált egy többszörösen büntetett előéletű, körözött férfi, de bejelentés alapján a nyomára bukkantak. Ekkor kezdődött a nem mindennapi üldözés.

Révészné Hanol Erzsébet

Illusztráció: Shutterstock

Rongálás vétsége miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség egy 21 éves férfi ellen, aki a háztetőn menekült az őt üldöző rendőrök elől. A Tolna Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében azt írják, hogy a rendőrök 2023 júliusában bejelentés alapján ellenőrzés alá akarták vonni a körözött férfit, aki egy szekszárdi sorházban bujkált.

Amint észrevette az érte érkező rendőröket, felmászott a padlására, majd a cserepeket megbontva kimászott a tetőre és ott próbált elmenekülni. A férfi eközben több helyen beszakította a tetőt, illetve magát is meg akarta vágni a széttört cserepekkel. A vádlott több mint 200 ezer forint kárt okozott az ingatlanban.

A járási ügyészség a férfit három rendbeli, kisebb kárt okozó rongálás vétségével vádolja. A többszörösen büntetett előéletű, jelenleg más ügyben letartóztatásban lévő, különös visszaeső vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozza a Szekszárdi Járásbíróságnál azzal, hogy a bíróság a kötelezze a sértetteknek okozott kár megtérítésére is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában